ilustrační snímek | foto: Petr Lundák, MF DNES

Brigádnice Lidlu v Břeclavi má koronavirus, obchod po dezinfekci funguje

  • 31
Jedna z brigádnic prodejny Lidl v Břeclavi měla pozitivní test na koronavirus. Město o tom dostalo informace od vedení společnosti. Žena byla v práci naposledy minulý týden a nejevila žádné příznaky nemoci, nebyla ani s nikým v delším kontaktu. Krajská hygienická stanice i proto nenařídila nikomu jinému karanténu a po vydezinfikování povolila standardní provoz.

„Brigádnice byla v prodejně naposledy v sobotu 21. března a nejevila žádné příznaky nemoci. Již od začátku minulého týdne nosila roušku a rukavice, a také nebyla v úzkém kontaktu přesahujícím 15 minut se žádným z našich zaměstnanců ani zákazníků,“ oznámila společnost.

„Hygienická opatření, která naši zaměstnanci v prodejně dodržují, vyhodnotila Krajská hygienická stanice také jako vyhovující. Z těchto důvodu nenařídila žádnému z našich zaměstnanců karanténu a po důkladném vydezinfikování všech prostor povolila standardní provoz prodejny,“ uvedla v dopise starostovi města Zuzana Holá, vedoucí firemní komunikace Lidl ČR.

„Obchod funguje. Jedná se o jeden z hojně navštěvovaných, hlavně seniory. Hygiena nás však ubezpečila, že není čeho se obávat,“ poznamenal starosta Břeclavi Svatopluk Pěček.

Lidé na nákupech nedodržují rozestupy, dál sahají na pečivo holýma rukama (25. března 2020):