Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Vystáli jsme s rodiči frontu na školku v Brně. S kojencem a v metelici

Boj o místa ve školkách v Brně-střed vrcholí. Ve středu či ve čtvrtek museli rodiče dětí z městské části odevzdat přihlášky. Redaktorka MF DNES vyzkoušela, jaké to je, dostat do mateřské školy své dítě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Radnice Brno střed pochopitelně problém nevidí. Problém nastává, pokud se porouchá korupční penězovod, nebo monumenty naší doby, jako úd na náměstí, nebo jezdec na žirafě.

O nějakou školku, ze které nic nekouká, se přece politici starat nebudou.

A pan starosta? Hlavně že na každým kelímku na Zelňáku musel být pan Šťástka zvěčněn. Šup s ním do koše!

1 2
možnosti

K28a85r69e23l 55V20l17a23c28h

15. 2. 2013 12:09

Nejhorší co se vytvořilo je ten elektronický zápis za vyhozené milióny. Stejně musím s vytištěným formulářem do školky osobně.Je to nepřehledné, do poslední chvíle jsme nevěděli jak dopadneme.Dovolání nikde.Jsem zvědav jestli si redaktorka protekčně své dítě do školky umístí...A jestli bude stát v těch desítkách front za dva týdny, kdy se mají rodiče u nás do školky dostavit. Jestli tu svou reportáž dotáhne do konce...Zatím to na mě působí, že se svým článkem hlavně domáhá aby její dítě přijali.A ona pak nepsala špatně o dané ředitelce..Není to náhodou trochu vydírání, trochu korupce paní redaktorko???:-/

2 1
možnosti

Máte velmi omezené myšlení. Kdyby chtěla někoho, ze své pozice, korumpovat, tak by o tomto tématu nepsala hned článek do novin a domluvila se s ředitelem školky jinak, nemyslíte? Obviňování z korupce, je z vaší strany ubohost.

2 1
možnosti

Když si rodiče dávají přihlášky na 10-15 MŠ, což vím z vlastní zkušenosti, pak je převis..špatně je systém..A paní Dubská, nejste Vy ta zelená? Kolegyně paní Biomasy?;-DNo uvidíme až bude zápis v naší městské části, má to být pouze 4 a 5.března,jsem zvědav jestli budeme stát také frontu.Dle zkušenosti kolegyně z loňska, ta v Novém Lískovci před školkou skoro musela přenocovat...

1 0
možnosti

Pokud si rodiče dávají přihlášky do více školek, nelze se jim v situaci, kdy mají obavy, jestli dítě umístí alespoň do jedné, divit. Pravdou také je, že řada školek byla v průběhu let zrušena, budovy většinou levně prodány a nyní se všichni diví, když jsou potřeba školky nové a na jejich zřízení najednou nemají peníze. Mimochodem, vedení Nového Lískovce zjistilo na jaře 2011, že je málo míst ve školkách, do září 2011 dokázalo navýšit kapacitu o 50 nových míst. Víte o nějaké podobně rychlé městské části? Pokud ano, budu ráda.

2 2
možnosti

Je to o prioritách vedení každé obce. V Novém Lískovci, když zjistili, že nemohou umístit všechny děti ve stávajících školkách, během velmi krátké doby našli řešení a zřídili nové třídy MŠ ve zdejší základní škole. Možná to bude tím, že mají starostku. Pokud pan Šťástka tvrdí, že míst je ve školkách dost a přitom musí vědět, že je převis poptávky nad nabídkou, buď není dostatečně informovaný, což by jako starosta největší brněnské MČ být skutečně měl, nebo je mu to ukradené. Nová místa ve školkách ho dostatečně nezviditelní a on má přece vyšší ambice. Řešení se najít dá vždycky, jenže to se musí chtít a nehledat jen výmluvy. Vedení Brna-střed zřejmě nechce a o tom to je.

3 2
možnosti

Proč paní redaktorka dává tak malé dítě do školky,když je ještě na mateřské?Potřebuje se ho zbavit? Nebo to půlroční také někam odloží a půjde pracovat?Nechápu,proč se právě ona nad přeplněnými školkami rozčiluje.Pochopila bych to,kdyby měla předškolní dítě a musela nastoupit do práce.

7 2
možnosti

A co když třeba má kromě těch dvou ještě jedno školní a jedno předškolní, to vás nenapadlo?

0 0
možnosti
Foto

"Loni jsme brali dvacet pět dětí a přišlo nám sto čtyřicet pět přihlášek." Rv

Na tohle si vážení vzpomeňte, až vám za 7 či 8 let bude zase stát říkat, jak je důležité vyhodit miliardy na další sčítání lidu, protože je to strašně důležité pro rozhodování a plánování. ;-O

5 0
možnosti

Tohle není o státu ale o vedení MČ Brno-střed. Na to nemusí mít výsledky sčítání lidu, stačí se zajímat o počet neuspokojených přihlášek do MŠ v dané městské části.

0 2
možnosti

Podle mně získání školky je jedním ze základů co může město pro své občany udělat, bohužel v Brně to nefunguje;-€. Rodiče jsou nuceni pokud mají 3 letý rodičák dávat výpovědi-nido jim nebude držet místo déle než 3 roky, jít na pracák, brát nějakou dobu podproru a pak než se dítě dostane do školky v dalším roce být zadarmo doma-když se spočítají příjmy manžela na sociálku nedosáhnou, na tu dosahují jiní obyvatelé! Další možností je najít si jiné místo s pružnou pracovní dobou a dítě si přehazovat jako horký brambor mezi dveřmi-tuto možnost máme my, protože bez příjmu jednoho partnera být nemůžeme. Anebo poslední dvě možnosti jsou buď dát velmi štědrý sponzorský dar, na to školky slyší, nemluví se o tom veřejně ale opravdu  to tak je, další samostatnou kapitolou je přijímání dětí rodičů s tituly-osobně znám případ kdy bylo dítě přijato loni ve dvou školkách v městské části kde neměl ani rodič ani dítě trvalý pobyt. Vše co se týká toho slavného systému přidělování školek je jen o penězích a známostech, pokud rodič pracuje nemá šanci dítě do školky dostat pokud je mladší 4 let. Takže rodiče co máte 3 letý rodičák ani přihlášku nedávejte, jste bez šance, tak jako my vloni. Neustále jen slyšíme jak musí Brno šetřit, že nedostalo z rozpočtu tolik peněz, že mu budou peníze chybět, nedostalo příspěvky na školáky a podobně, ale na druhou stranu se nešetří, ale plýtvá... nic proti nikomu, ale opravy budov pro nepřizpůsobivé občany, nebo rozvoz neprodaných meníček bezdomovcům mi jak šetření nepřipadá, ale bohužel toto je placeno z jiné kasičky než školky-přispívá na to unie, proč tedy někdo odpovědný nezajistí dotaci z unie i na školky.Kdybych byla jiné barvy a ještě bez práce asi bych školku dostala,(pokud se odvolám na diskriminaci), ale bohužel jsem pracující, doma mám bystrou letos 4 letou dceru, která nedokáže pochopit proč nemůže do školky.

4 1
možnosti

Podle šaška z radnice je tedy vše v pořádku... tak ať vysvětlí, proč do svého zpravodaje dávají lživé informace. Pokud by se někdo řídil informacemi z oficiálního zpravodaje Brna-střed, tak by propásl vyzvedávání přihlášek a neměl by tam možnost se vůbec do školky přihlásit. Jinak že školku dostane každé dítě starší 3 a půl roku? Opět lže. Neumí si ani na úřadě spočítat, jak už bylo v článku, kolik cca těch míst bude potřeba, ale rozdávat moudra umí. A když to nejde jinak, tak se to svede že nejsou peníze. No aby taky byly, když tu neviditelným pořádáme festivali, akce, opravujeme pořád dokola ulice, domy, byty, rozdáváme dávky...

Ono to ani na MČ či MMB pochopit nemůžou, jejich děcek se to netýká, ty dostanou školku vždycky a přednostně :-P

5 3
možnosti

Chapejte... Lide zodpovedni za Brno maji dulezitejsi veci na starost nez nejake trapne skolky. Jen tak namatkove treba orloj nebo zirafa

5 2
možnosti

Proč matka kojence (tedy je doma) chce odložit tříleté dítě do školky? Moji matku, co měla tříleté a dvouleté dítě, když se jí narodilo třetí dítě, by to ani nenapadlo....;-(

6 9
možnosti

Protože dítě zhruba od tří let potřebuje pro svůj rozvoj dětský kolektiv. Přečtěte si něco např. od pana doktora Matějčka.

10 3
možnosti
  • Nejčtenější

Plánovaný podzemní tunel na D43 v Brně má být zkrácený, starostové protestují

19. dubna 2024  6:05

Chystaná podzemní trasa dlouho slibované silnice je v dokumentech zkrácená i přes původní sliby....

Nehodu autobusů se 76 zraněnými způsobil zesnulý řidič. Jel příliš rychle

15. dubna 2024  14:16

Policisté uzavřeli tragický případ srážky autobusů, při níž se loni v létě na dálnici D2 u Brna...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hasiči odstřelili trhavinou vysoký strom, výjimečný postup uzavřel silnici

12. dubna 2024  16:32

Místo běžného řezání pilou odstřel pomocí trhaviny. Výjimečný postup při likvidaci velkého...

Zábranský: Uděláme maximum, aby se Vsetín cítil jako doma a oslavil postup

13. dubna 2024  10:45

Ačkoliv hokejisté brněnské Komety z extraligového play off vypadli již před časem, přísun zápasů s...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Tisíce drobných orchidejí zdobí kopec u Znojma, letos kvetou o měsíc dřív

18. dubna 2024  16:44

Populace orchideje vstavač kukačka kolem Cínové hory u Znojma, která je největší v Česku a unikátní...

Královopolanky dominovaly v Hradci Králové. Jedna výhra je dělí od bronzu

19. dubna 2024  19:27

Basketbalistky KP TANY Brno dělí už jen jedno vítězství od ligového bronzu. Sokol Hradec Králové...

Na konopném festivalu radí, jak docílit špičkové úrody. Nabízí pivo i sazenice

19. dubna 2024  18:48

Ochutnat konopné pivo nebo si naklonovat svůj CBD řízek mohou návštěvníci na třídenním tematickém...

Díky šoku je réva odolnější i proti mrazu, technologii zkouší v Česku poprvé

19. dubna 2024  17:21

Unikátní ochranu vinné révy před mrazem zkouší v těchto dnech ve Vinařství Habánské sklepy ve...

VIDEO: Záchranáři lákají nováčky, ukázali resuscitaci muže po mafiánské popravě

19. dubna 2024  15:24

Drsnou scénou začíná nové náborové video jihomoravských záchranářů, kteří se tímto způsobem snaží...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!