VIDEO: Na nádraží v Brně překopli kabely, vlaky nabíraly zpoždění

  • 43
Vlaky měly až hodinové zpoždění, některé spoje České dráhy zrušily. Na hlavním nádraží v Brně totiž dělníci překopli kabely a nefungoval zabezpečovací zařízení. Plného obnovení provozu se brněnské nádraží dočkalo až před půl devátou hodinou večer.

Kabel překopli dělníci, kteří opravovali 5. a 6. nástupiště. „Nefungují výhybky, návěstidla. Prakticky jsme bez elektřiny. Museli jsme všechno ručně uzamknout,“ řekla Rajnochová.

Potom se čekalo na náhradní kabel. Dopravu řídili výpravčí, vlaky proto nabíraly zpoždění. „Kdy přesně se obnovíme provoz, zatím nevíme. Odhadem kolem sedmé hodiny večer,“ sdělila Rajnochová. Nakonec se však provoz obnovil až okolo půl deváté  hodiny večer.

Dělníci překopli tři kabely, propojení nebylo jednoduché. „Jeden kabel se skládá ze 46 vláken. Oprava není snadná,“ nastínil mluvčí Správy železniční dopravní cesty Marek Illiaš.

Během středy tak byly hlášené prodlevy u spojů do Břeclavi, Tišnova i Blanska. Některé vlaky musely České dráhy zcela odříct nebo je ukončit na jiných brněnských nádražích.