Městští policisté. Ilustrační foto.

Městští policisté. Ilustrační foto. | foto: iDNES.cz

K sebevrahovi dorazili strážnici ve chvíli, kdy už uvazoval smyčku

  • 1
Brněnští strážnici v úterý odpoledne vyjížděli k osmatřicetiletému muži z Prostějovska, který se rozhodl ve Spáčilově ulici v brněnských Černovicích skoncovat se životem. Údajně kvůli svým citovým problémům.

Hlídka na místo dorazila ve chvíli, kdy si muž na jednu z kovových konstrukcí právě přivazoval lano se smyčkou. "Zjistili jsme také, že muž je ve velmi špatném psychickém stavu a má obě předloktí čerstvě stažená obvazem," popsala mluvčí strážníků Denisa Kapitančiková. Strážníci proto přivolali sanitku a ta muže převezla do rukou odborníků.

Strážníci řešili i brutální napadení
V ulicích Brna ale musely hlídky strážníků řešit i dva případy brutálního fyzického napadení. Odpoledne na linku 156 oznámila osmatřicetiletá Brňanka, že jejího manžela napadl v centru Brna neznámý řidič kvůli parkování.

"Jednalo se o řidiče nákladního auta, který ve Stojanově ulici vystoupil ze svého vozu, udeřil napadaného pěstí do obličeje a poté odjel. Jelikož si svědci zapsali poznávací značku auta a jeho firemní označení, nebude problém útočníka dohledat," uvedla Kapitančiková.

A dodala, že agresivní řidič se ze svého jednání bude zodpovídat před správním orgánem, který jej bude řešit pro přestupek narušení občanského soužití.

Druhý střet se pak odehrál na Staré Osadě v Židenicích dvě hodiny po půlnoci. "Zavolal nám pětačtyřicetiletý muž, že byl napaden na konečné tramvají třemi muži poté, co si u stánku koupil jídlo. Útočníci mu značně poranili obličej a poté utekli. Hlídka útočníky po chvíli našla v Kosmákově ulici," řekla mluvčí strážníků.

Zraněného muže převezla sanitka do nemocnice k dalšímu ošetření, útočníky si převzala státní policie. "Máme podezření ze spáchání trestného činu," uzavřela Denisa Kapitančiková.