Do sedla sdíleného kola někdo zapíchl jehlu. | foto: Městská policie Brno

Do sedla sdíleného kola v Brně někdo zapíchl injekční jehlu, muž se poranil

  • 31
Do sedla sdíleného kola v Brně někdo zapíchl jehlu injekční stříkačky. O hrot se poranil čtyřiačtyřicetiletý muž. Nyní jej čeká série lékařských vyšetření. Případ vyšetřuje policie.

O jedno z růžových kol, která jsou k vypůjčení rozmístěná po Brně, se muž poranil v pondělí ráno v Hrnčířské ulici. Hned přivolal strážníky.

„Hlídka zjistila, že ze sedátka kola trčí injekční jehla, kterou tam pravděpodobně někdo nastražil. Muž strážníkům popsal, že si hrot zapíchl do ukazováčku ve chvíli, kdy se o sedadlo opřel,“ uvedla mluvčí Městské policie Brno Tereza Kadrnožková.

Hlídka muži prst vydezinfikovala a obvázala. „Místo zabírají kamery a podařilo se získat kontakt na jejich správce. Případ jsme předali republikovým policistům pro podezření ze spáchání trestného činu,“ dodala Kadrnožková.

Zda se muž nakazil, ukáží až testy. „Praktický lékař odebere protilátky na infekční nemoci jako HIV. Pak pošle krev na rozbor. Na vyšetření musí dotyčný znovu po třech měsících a pak opět po dalším čtvrt roku. Záleží také na tom, proti jakým nemocem je očkovaný,“ popsala postup v takových případech epidemioložka Radka Boháčová.

Provozovatelé služby sdílených kol Rekola prostřednictvím sociálních sítí upozornili, aby si všichni dávali pozor při nasedání a kolo vždy pořádně prohlédli (o sdílení kol v Brně v článku Tvrdý byznys s koly. V jejich půjčování se v Brně předhánějí velcí hráči).