(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Radek Cihla, MAFRA

Muž při hromadné rvačce v brněnském baru vytáhl nůž a pobodal tři lidi

  • 10
Velká bitka se strhla v noci na sobotu v jednom z barů v Kozí ulici v Brně. Dvaadvacetiletý muž při ní vytáhl nůž a pobodal tři lidi, dva z nich museli podstoupit operaci. Útočníka zadrželi policisté.

„V baru seděly dvě skupiny hostů, mezi nimiž došlo ke slovní a následně fyzické potyčce. Při ní jeden z účastníků vytáhl na další tři nůž,“ popsal dění v baru kriminalista Luděk Blahák.

Střet mezi hosty odstartoval podle policie malicherný spor, při kterém jedna skupina vyprovokovala druhou. „Roli sehrál i zkonzumovaný alkohol. Vzhledem ke stále probíhajícím procesním úkonům ale nemůžeme z průběhu incidentu zveřejňovat další podrobnosti,“ podotkl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Útočník pobodal tři lidi, dva z nich podle policie utrpěli vážnější zranění a museli podstoupit operaci. Třetí člověk byl zraněn jen lehce.

„Měli jsme v péči dva vážně zraněné mladé muže. Jeden utrpěl zranění břicha, druhý hrudníku. Oba byli při vědomí a byli transportováni na urgentní příjem obou brněnských fakultních nemocnic,“ sdělila iDNES.cz mluvčí záchranářů Hedvika Kropáčková.

Většina účastníků bitky je z jižní Moravy

Policisté vyslechli desítky svědků a v neděli zadrželi agresora z Brněnska v jeho bydlišti. K činu se přiznal, nyní se rozhoduje o jeho vzetí do vazby.

„Je obviněn ze zvlášť závažného těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, a to z toho důvodu, že ještě neznáme přesný charakter zranění. Také je obviněn z výtržnictví,“ informoval Blahák.

Policisté i vzhledem k prosincovému útoku nožem před brněnským klubem Caribic, který vyvolal značný rozruch, zdůraznili, že tentokrát ve zmíněném konfliktu nehráli žádnou roli cizinci. Většina jeho účastníků pochází z jižní Moravy.

,