Policisté našli v jednom z rodinných domů v Dubňanech na Hodonínsku pěstírnu konopí | foto: Policie České republiky

Hodonínští policisté dostali dealera i s pěstírnou marihuany

  • 9
Úspěch si užili policisté v jednom z rodinných domů v Dubňanech. Zadrželi prodejce a pěstitele konopí. "Policisté tam na základě písemného souhlasu státní zástupkyně zadrželi muže podezřelého z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů," uvedl mluvčí policie Petr Zámečník.

Hodonínské na dealerovu stopu navedli lidé z brněnské expozitury Národní protidrogové centrály. "Domovní prohlídka v domu a přilehlých prostorách ukázala, že informace byly pravdivé. Ve sklepě byla profesionálně vybavená pěstírna konopí," prozradil Zámečník.

Zabavili i 98 rostlin
Policisté ji samozřejmě zabavili. "Spolu s pěstírnou bylo objeveno 98 sazenic rostliny v různém stadiu vegetativního růstu. Muž drogu dále i distribuoval," doplnil mluvčí.

Policisté případ ještě dále řeší. Zjišťují, jak dlouho muž marihuanu pěstoval. "Již teď je ale zřejmé, že to bude v řádu několika měsíců až let," uvedl Zámečník.

Policisté navíc čekají na výsledky expertiz, které zkoumají zajištěné rostliny. "Policejní komisař zahájil proti jednadvacetiletému pachateli z Dubňan trestní stíhání pro trestný čin Nedovolená výroba a držení omamných a  psychotropních  látek a jedů. Mladíkovi hrozí trest od dvou do deseti let," doplnil hodonínský policejní mluvčí.