Cizinec bez řidičáku způsobil na konci loňského roku dopravní nehodu, přesto za...

Cizinec bez řidičáku způsobil na konci loňského roku dopravní nehodu, přesto za volant usedal nadále. (prosinec 2022) | foto: Policie ČR KŘP Jihomoravského kraje

Nehoda a pak drogy. V Hodoníně stále usedal za volant cizinec bez řidičáku

  • 9
Jako nepoučitelný se ukázal cizinec v Hodoníně. Během měsíce ho třikrát přistihli policisté při řízení, přitom muž nemá řidičský průkaz. V jednom případě způsobil nehodu, kdy se zranil on i řidič druhého vozu. V dalších řídil navíc pod vlivem drog. Policisté mu nyní zabavili auto.

„V nedávné době řešili hodonínští policisté třikrát případ stejného nepoučitelného řidiče, který bez řidičského průkazu neustále usedal za volant. Nakonec ale mužům zákona došla trpělivost a od poslední kontroly musel třicetiletý řidič odejít po svých,“ popsal krajský mluvčí policie Petr Vala.

Na konci loňského roku muž řídil auto a nedal přednost na křižovatce a srazil se s projíždějícím autem. V nemocnici skončil on i druhý řidič.

V lednu na něj policisté narazili o pár ulic dále, tentokrát řídil navíc pod vlivem drog. Následné lékařské vyšetření cizinec odmítl.

Řidič podezřelý z užití drog odmítl odběr krve. Mám fobii z jehel, řekl

Stejného auta si stejná hlídka všimla další den večer. „Po zastavení překvapení muži zákona zjistili, že si muž z předchozích setkání s policií nevzal vůbec žádné ponaučení. I nyní měl cizinec bez autoškoly pozitivní test na pervitin. Policisté tak nenechali nic náhodě a raději mu nechali starší vůz odtáhnout na policejní hlídané parkoviště, kdy se nyní bude ve správním řízení rozhodovat o jeho propadnutí,“ uvedl Vala.

Hodonínští policisté podobným způsobem zabavili za posledních několik let desítky vozidel, o které majitelé rozhodnutím správního orgánu či soudu nakonec přišli.

„Přistiženému muži nyní kromě tučné pokuty hrozí až dvouletý zákaz řízení motorových vozidel,“ doplnil Vala.