VIDEO: Hledaný muž ve ferrari se nechal dopadnout kvůli nedání přednosti

  • 5
Na netrpělivost na křižovatce v centru Brna doplatil padesátiletý cizinec ve žlutém ferrari. Poté, co nedal přednost protijedoucím autům, jej dostihli policisté. Vyšlo tak najevo, že na muže byl vypsán evropský zatykač.

Policejní hlídku při rutinní jízdě Brnem zaujalo žluté ferrari, které na křižovatce v Pionýrské ulici agresivním manévrem odbočilo doleva do Lidické ulice.

Řidič při tom vyjel z pruhu, který mu velel pokračovat rovně, a navíc ohrozil protijedoucí auta, kterým nedal přednost. Policisté se tak za sportovním vozem vydali a rychle jej dostihli.

„K překvapení všech zúčastněných bylo zjištěno, že je po šoférovi vyhlášeno celoevropské pátrání od kolegů ze sousedního státu,“ sdělil policejní mluvčí Petr Vala.

„Sedadlo vozidla s černým koněm ve znaku tak musel vyměnit za zadní sedačku poněkud lidovějšího služebního vozidla policistů, kterým byl převezen do cely,“ doplnil Vala.

Muž se svému zadržení nijak nebránil. Policisté nesdělili, v jaké sousední zemi a pro jakou trestnou činnost byl zatykač vydán. Cizinec zřejmě bude předán právě do dané země.