Bývalý šéf městské policie v Brně stále nenastoupil do vězení.

Bývalý šéf městské policie v Brně stále nenastoupil do vězení. | foto: Jiří Salik Sláma, MAFRA

Exšéf strážníků Přikryl nenastoupil do vězení kvůli zdravotním problémům

  • 24
Bývalý šéf brněnských strážníků Jaroslav Přikryl se stále nedostavil k výkonu trestu do bohunické vazební věznice, kam měl nastoupit už v pondělí. Podle své advokátky Běly Sedláčkové doufá v odklad kvůli zdravotním problémům.

„Můžu potvrdit, že si podal k soudu žádost o odložení výkonu trestu z důvodu vážných zdravotních problémů. Teď musí počkat, jak soud rozhodne,“ sdělila Sedláčková. Podle informací MF DNES na tom není Přikryl dobře ani po psychické stránce. Tuto informaci se však nepodařilo oficiálně potvrdit.

V bohunické věznici o Přikrylově možném odložení nástupu zatím nic nevědí. „Pokud soud o odkladu rozhodne, my budeme poslední, kdo se to dozví,“ řekla mluvčí věznice Dana Krejčířová.

Stále tak platí, že pokud obviněný k výkonu trestu nenastoupí přibližně do týdne, soud vydá příkaz k jeho dodání do cely.

Přikryla do vězení poslal v únoru krajský soud. Dostal trest odnětí svobody na dvacet měsíců za zahlazování dopravních přestupků svých známých. Přikryl jakoukoli vinu odmítl a prohlásil, že se dovolá k Nejvyššímu soudu. Dovolání ale jeho povinnost nastoupit do věznice neruší.