Europoslanec Petr Duchoň

Europoslanec Petr Duchoň | foto: MF DNES

Europoslanec Duchoň chce do Senátu, na voliče půjde přes děti

  • 1
Bývalý brněnský primátor a současný europoslanec Petr Duchoň se chce z Evropského parlamentu přestěhovat do českého Senátu. A k voličům se pokusí dostat přes jejich děti. Koncem srpna uspořádá v Králově poli příměstský dětský tábor.

Chce si zavzpomínat na doby, kdy ještě jezdil na dětské tábory jako vedoucí, a připomenout se tak i rodičům. "Stovky Brňanů se mi tehdy nebály svěřit to nejcennější, co mají," tvrdil europoslanec, když dnes neoficiálně zahájil svou předvolební kampaň.

V týdnu od 25. srpna bude Duchoň na Slovanském náměstí učit malé Brňany vázat uzly, stavět stan nebo poskytovat první pomoc. Podle jeho slov si mají děti z tábora odnést užitečné znalosti.

Rodiče mohou od příštího týdne své ratolesti registrovat v kanceláři brněnské ODS a na Duchoňových osobních internetových stránkách. Nabídka platí pro děti od sedmi do čtrnácti let.

Petr Duchoň se do Evropského parlamentu přesunul před čtyřmi lety z postu brněnského primátora. "Odcházel jsem se ctí, i když někdo třeba nebude souhlasit," připustil včera. Do Senátu teď kandiduje proti Jiřímu Zlatuškovi.

Senátorského křesla si Duchoň cení natolik, že by kvůli němu v případě svého zvolení Evropský parlament zcela opustil. "Jsem přesvědčen, že mi lidé dají důvěru. Funkce senátora by byl vrchol mé politické kariéry. Senát je tu od toho, aby se zabýval zásadními a nadčasovými věcmi," vysvětlil Duchoň, jak vnímá horní komoru parlamentu.