Doprava u brněnského nákupního centra Olympie (24. října 2015). | foto: Marie Stránská, MAFRA

Kraj viní z dopravních potíží u Brna ŘSD, to ale kritiku odmítá

  • 17
Jasný viník nedávného víkendového dopravního chaosu na dálnici D2 u brněnské Olympie se nakonec našel. Tedy aspoň podle náměstka jihomoravského hejtmana Zdeňka Pavlíka z ČSSD. Ten tvrdí, že za problém může Ředitelství silnic a dálnic, které své stavby kraji jen ohlašuje a navíc v malém předstihu. ŘSD takový výklad odmítá.

Podle mluvčího Jana Rýdla se společnost maximálně snaží o opravy tak, aby se posléze řidičům dobře cestovalo.

Komplikace u Olympie začaly již loni v srpnu, kdy se kvůli opravě mostů zavřela část silnice druhé třídy 152, která slouží jako spojnice dálnice D2 a rychlostní silnice R52. ŘSD postupně opravuje D1 okolo Brna a stejně tak dálnici D2.

V posledních dnech se ovšem obě stavby „potkaly“, navíc bylo nutné na několik dnů zavřít most od Olympie přes dálnici, který slouží jako příjezd k obchodnímu centru. Situace se v tu chvíli stala kritickou a kvůli souběhu staveb uvízli před týdnem lidé v zácpě i na několik hodin (více o komplikacích zde).

Most přes dálnici D2 bude průjezdný ve čtvrtek, z Chrlic až do Želešic bude možné kolem obchodního centra projet od pondělí 2. listopadu. Dálnice D2 od křížení s D1 má být až po Olympii opravená do konce týdne.

Příští rok do silnic stejně peněz jako letos

Přestože již řadu let politici hovoří o nutnosti koordinace staveb, řidiči se potýkají každý rok s potížemi, které způsobují nekoordinované opravy. Kromě jihu Brna byly letos přes léto velké problémy také ve směru na Svitavy a Kuřim, kde se kromě opravy státních i krajských silnic opravovala také železnice a lidé museli jezdit autobusy. Silničáři i politici také zdůrazňují, že letošní problémy se vystupňovaly nebývale vysokým objemem investovaných peněz.

„Při opravách dálnic se navíc nestanovují objížďky. My o akcích ŘSD víme, ale chceme teď oba dokončit svoje stavby,“ poznamenal ředitel Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje Jan Zouhar.

Kraje mohou do opravy silnic investovat příští rok zhruba stejné množství peněz jako letos. „Doufám, že příští rok to bude mnohem lepší. Chybami se člověk učí a naučili jsme se některé problematické úseky řešit,“ řekl Pavlík.

Ve funkci je od roku 2008 a prvních pět let podle něj fungovala komunikace s brněnským oddělením ŘSD velmi dobře. „Po výměně ředitele však spolupráce utichla a v současné době je na bodu nula, uzavírky nám jen hlásí krátce před jejich začátkem. Budu se snažit, aby se kontakty obnovily,“ řekl Pavlík.

,