Vladimír Kuchař (vlevo) se svými kamarády vyráží na dovolenou na legendárních

Vladimír Kuchař (vlevo) se svými kamarády vyráží na dovolenou na legendárních motocyklech Jawa Pionýr 50 | foto: Otto Ballon Mierny, MAFRA

Do české Kanady míří motorkářský gang na pionýrech

  • 9
Mohl by to být drsný motorkářský gang z Brna, jen stroje, na nichž jeho členové jezdí, nebudou tak silné. Poznáte je podle drsné džínové bundy s drsnou nášivkou a s drsňáckými slunečními brýlemi. Všichni ze šestice recesistů pojedou na klasickém stařičkém "fechtlovi".

V závěsu za výpravou pojede ještě doprovodné vozidlo, jak pánové nazývají dodávku. "Motorky totiž nejsou nejmladší. Je možné, že se některá pokazí," vysvětluje s úsměvem Vladimír Kuchař.

Neobvyklá akce kamarádů ze skupiny Létající obušky má být parodií právě na drsné motorkáře, kteří jsou v letních měsících postrachem silnic.

"Navrhli jsme si logo, které máme všichni na stejných džínových bundách spolu se znakem lebky. Budeme se tvářit strašně drsně a přitom přijedeme na fechtlech, který má na vesnici každý druhý malý kluk," vysvětluje Kuchař originální týdenní dovolenou.

Pět ze šesti motorek museli účastníci kvůli akci koupit, jednu objevili na chatě jednoho z nich. "Nejlevnější jsme sehnali za tři tisíce, nejdražší stála pět tisíc. Ale nebyla žádná sranda tyto stroje sehnat. Spousta lidí je má v garáži nebo na chalupě, ale nemají je přihlášené nebo už mají dávno propadlou technickou," podotýká Kuchař.

Gang vyráží v pondělí ráno z brněnské Líšně a zamíří na Moravský kras. První zastávku udělá v Jedovnicích, potom v Kunštátě. Uprostřed týdne by se motorkáři měli dostat do Telče a do české Kanady.

Výlet přijde každého na patnáct tisíc korun. Podle Kuchaře mohli za podobnou sumu jet na 14 dní k moři. "Ale tohle je vtipnější. Tedy alespoň doufám, že to bude někomu připadat vtipné," usmívá se.

Přítelkyně a manželky třicátníků vzali plán jako důkaz, že na muže přišla druhá puberta. "Všechny nás chápou a říkají: ať si kluci hrajou," směje se Kuchař.