Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Pohotovosti v dětské nemocnici chybí lékaři, praktikům se sloužit nechce

S nedostatkem lékařů stále častěji bojuje Dětská nemocnice v Brně. Hlavně v noci a o svátcích má problém obsadit služby na pohotovosti. Doktorům se soukromými ordinacemi se tam nechce, a tak slouží důchodci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jak dlouha je ta snena, kdyz si za 350kc hrubeho vydelate za smenu 7000? Miluju tyhle reditelske pocty..

2 0
možnosti

Už tak jsou stížnosti, že je lékařů málo... No, tak jim povinně dejte tuto neoblíbenou činnost a bude jich ještě méně... To je fakt logika Rv

2 0
možnosti

Jo, když jejich práci na pohotovosti nikdo nezaplatí, proč by tam asi chtěli sloužit? 8-o

0 2
možnosti

Tak 7 litrů za směnu není zrovna málo... Ale vzhledem k jejich platu je to moc nenaláká...

0 0
možnosti

Dost by mě zajímalo, jestli pan ředitel Kraus je lékař a pokud ano, jak často slouží.

Já lékař nejsem, ale mám dost zkušeností s lidmi, kterým je vždycky jasné, že to či ono zas až taková práce/námaha/komplikace/zdržení není. Bez vyjímky jsou to lidé, kterých se ona práce/námaha/komplikace/zdržení netýká.

Když byla dcera malá, trpěla na záněty středního ucha, což znamenalo, že jsme několikrát ročně (v nejhorším období prakticky co měsíc) navštěvovali nemocniční pohotovost, obvykle mezi půlnocí a čtvrtou ráno. Nepamatuji se, že bychom kdy byli v čekárně sami. Pravda, bývalo to na úrovni: jeden pacient před námi, než jsme byli ošetřeni, jeden dva další dorazili po nás, takže asi, slova pana Krause "žádný frmol". Ovšem je jasné, že se službu konající lékař nebo lékařka nezastavili, neřku-li aby se alespoň pár hodin prospali. Představa, že ráno místo zaslouženého odpočinku jdou ordinovat nebo sloužit normální směnu do nemocnice mě dost děsí. Nestála bych o to, aby mě ošetřoval lékař, vyčerpaný, otupělý a otrávený po čtyřiadvacítce.

Takže by asi stálo za úvahu, zajistit nepřetržitý provoz nějakým jiným způsobem, než dosud. Třeba tak, že místo horentních odměn na manžerských pozicích se zaplatí o něco více lékařů, takže nebude nutné sloužit šestatřicet hodin v kuse. Totéž platí pro zdrvotní sestry.

1 0
možnosti

Ten článek je pouze kompilát řady nepřesných informací. Problém LSPP je daleko složitější, než se autor snaží popsat. Mám 31 let praxe, 25 let v nemocnici a 6 let, jako PLDD. Nad některými pasážemi se musím usmívat, zajišťování LSPP je byznys hlavně pro nemocnice, je tam vícezdrojové financování / dotace + platba za výkon + poplatek pojištěnce /, lékařům, kteří to zajišťují ať lékařům z nemocnic nebo PLDD z toho jde na plat pouze minimum. Osobně se domnívám, že by tady měl fungovat německý model - každý praktický lékař zajišťuje ve své ordinaci podle rozpisu LSPP , je to velmi elegantní a dobře fungující.

4 0
možnosti

..Tam kde jsou rozesete vesnicky s malym poctem obyvatel by to zrejme neslo vubec.Lekar by slouzil treba v tydnu nocni,pak by ordinoval..

0 0
možnosti

Že jsou v soukromých ordinacích od rána do večera? Kdy a kde?

Myslela jsem, že kolečko po službách ve špitálech je už dávno dané. Ale asi se o tom furt jen mluví a píše, a klasicky v praxi se nic neděje:-P

0 2
možnosti

Kolečko po spitalech se službami je před atestaci, pak už nic.

1 0
možnosti

No, jako sloužící lékař to shrnu takto.

1) 350 Kč je málo pro specialistu, který ve svém volném čase jde zachraňovat to, co stát není schopen zajistit. Dá mu někdo potom volno, nebo bude v případě služby v pracovním týdnu trávit 32 h v kuse v práci?

2) odhaduji, že 30-50 % návštěvníků pohotovosti tam nemá co dělat, spolu s čím dál bizarnejsim množstvím administrativy a agresivity pacientů/rodičů se z toho stává jednoznačně nejhorší a nejméně oblíbená část práce nemocnicnich lékařů a u většiny to nespravi ani 1000 Kč na hodinu, ono to za to vůbec nestojí

3) ono někomu lze prikazovat chodit do práce v roce 2019? Do Štrasburku bych to hnal, kdyby mi to někdo prikazoval, je to vskutku hovadsky nápad

4) co takhle vytvořit zdravotníkům obecně v nemocnicích takové podmínky, aby se nemuselo nic prikazovat? To by ale stalo hodně práce, peněz a ztráty populistickeho kreditu politiku

5) můj návrh - zaplaťte je, udělejte jim slušné podmínky pracovní podmínky - 12h max v práci např, chovejte se k nim jako k lidem, postavte se na jejich stranu - ne, že každý pomatenec, co si ve 2 ráno vzpomene, ho bolí nehet, musí být o obskakovan ( dle letáků MZCR na nárok na laskavou a vstricnou péči zdravotníků) a pak možná za pár let bude situace stabilní. Do té doby nemáte nárok.

10 0
možnosti

500 je na třeba Prahu ještě málo. Já bych navrhl pokladní systém. Řekněme, že si cca 5000 Kč platíte veškeré ošetření hotově a pak jdete na pojišťovnu ať vám to proplatí.

0 0
možnosti

A věk těch praktiků neuvedete?!? Protože statisticky vzato, u dětí a dorostu jich je taky cca 30% v důchodovém věku, pod 40 let věku jsou jich jen 4% a průměrně je jim přes 55. Zkouším si představit, že bych na prahu 60tky po skončení vlastní ordinace a vyřízení VEŠKERÉHO PAPÍROVÁNÍ, které na mě ministerstvo a pojišťovny navalily, ještě POVINNĚ chvátal na pohotovost, protože mi to nařídil nějaký Vojtěch či Prymula. A k tomu řešil EET, protože 2x do měsíce vystavím nějaké blbé dobrozdání, že dítě může na školu v přírodě po 100,- Kč, tak si ho budu muset zavést - výjimku praktici nedostali.

Oni snad opravdu chtějí, aby se na to vykašlali a šli do důchodu rovnou. Pár starších praktiků znám a už jsou z toho opravdu znechucení. ANO, ano, jen tak dál...

6 0
možnosti

Aniž bych se chtěl zastávat nesmyslného EET, tak zrovna tohle je u lékařů elegantně řešitelné a mnohem rychlejší než vypisovat papírovou stvrzenku, jak to dnes většina lékařů stále dělá ač na vše ostatní včetně toho potvrzení má PC. Ale souhlasím, pro lékaře je EET úplný nesmysl a Babišův populismus.

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Nedávno odvolaný exekutor je po smrti, podle soudu zneužíval peníze dlužníků

22. dubna 2024  15:56

Před necelými dvěma týdny Nejvyšší správní soud odvolal z funkce brněnského exekutora kvůli...

Plánovaný podzemní tunel na D43 v Brně má být zkrácený, starostové protestují

19. dubna 2024  6:05

Chystaná podzemní trasa dlouho slibované silnice je v dokumentech zkrácená i přes původní sliby....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zastřelil se nad propastí. V Macoše ukončil svůj život vězeňský dozorce

22. dubna 2024  20:47

Jihomoravská propast Macocha má další oběť. Na začátku víkendu do ní spadl muž středního věku. S...

Tisíce drobných orchidejí zdobí kopec u Znojma, letos kvetou o měsíc dřív

18. dubna 2024  16:44

Populace orchideje vstavač kukačka kolem Cínové hory u Znojma, která je největší v Česku a unikátní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Konec impozantní série. Basketbalistky USK v lize padly po 11 letech. Radují se Žabiny

22. dubna 2024  20:08

Basketbalistky ZVVZ USK Praha prohrály ve druhém ligovém finále na palubovce Žabin Brno 69:71 a v...

Bývalý ředitel finančního úřadu kryl úniky a bral „dárky“, dostal podmínku

24. dubna 2024  15:01,  aktualizováno  16:48

Bývalý ředitel brněnského finančního úřadu Miroslav Kuba si už třikrát vyslechl podmíněný trest za...

Muž dohnal a zaklekl zloděje. Strach jsem neměl, jsem takto nastavený, říká

24. dubna 2024  14:08

Zrovna se autem vracel domů, když na brněnské tramvajové zastávce spatřil starší paní, jak se...

Sigma má nabídku od Američanů, investor naznačil zájem jen o menšinový podíl

24. dubna 2024  11:39

Prasečí hlavy a další tvrdé vzkazy nespokojených fanoušků mírnili funkcionáři fotbalové Sigmy...

Stát chtěl kvůli podvodu po elektrárně miliardu a půl, soud obžalované zprostil

24. dubna 2024  11:14

Státní podporu v hodnotě stovek milionů korun získala firma provozující jednu z největších českých...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!