Při nehodě na stavbě v Silůvkách na Brněnsku zemřel 50letý dělník, na dalšího muže se v Brně-Komárově zřítil strop (ilustrašní snímek).

Při nehodě na stavbě v Silůvkách na Brněnsku zemřel 50letý dělník, na dalšího muže se v Brně-Komárově zřítil strop (ilustrašní snímek). | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Dělníka u Brna zabila betonová deska, na dalšího se zřítil strop

  • 1
Jeden dělník zahynul a další utrpěl vážná zranění při nehodách, které se staly v Silůvkách na Brněnsku a v Brně-Komárově. Na muže v Silůvkách spadla betonová deska a zabila ho. Druhý muž, na kterého se zřítil strop, skončil v nemocnici. Obě nehody vyšetřují policisté.

K nehodě v Silůvkách vyjížděli záchranáři kolem 15:00. Podle policejní mluvčí Petry Vedrové se nehoda stala při kopání základů domu. Při práci ve výkopu spadla na padesátiletého muže asi dva metry dlouhá betonová deska.

I když druhý dělník okamžitě přivolal pomoc, muže se už nepodařilo zachránit. "Jeho zranění byla neslučitelná se životem a lékaři na místě konstatovali smrt," uvedla mluvčí jihomoravské záchranky Barbora Zuchová.

Druhá nehoda se stala zhruba o hodinu později v Hněvkovského ulici v Brně-Komárově. "Na 58letého dělníka se při rekonstrukci domu zřítil strop," popsala mluvčí Vedrová.

Zavaleného muže, který byl celou dobu při vědomí, vyprostili hasiči. "Byl zasypán v oblasti dolních končetin. Utrpěl pohmožděniny a lékaři jej převezli na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno," sdělila Zuchová.

Policisté v rekonstruovaném domě odpojili elektřinu, místo zajistili a zítra ho prohlédne statik. Příčiny obou nehod, z nichž jedna skončila tragicky, určí až vyšetřování.

V Silůvkách na Brněnsku zemřel na stavbě 50letý muž, při kopání základů na něj spadla betonová deska.

V Silůvkách na Brněnsku zemřel na stavbě 50letý muž, při kopání základů na něj spadla betonová deska.