„V současnosti je Sklizeno zapsáno mezi lidmi tím, že nabízí nejen farmářské a bio, ale i chutné věci,“ bilancuje historii firmy, která se rozrostla do 22 prodejen, její zakladatel David Kukla. Ten v současnosti působí také ve firmě Rohlík.
Na začátku jste chtěl nabízet „kvalitní a opravdové“ jídlo. Daří se to? Původní myšlenka je pořád živá, nemyslím, že bychom od ní uhnuli. Jasně, prodejny dneska vypadají jinak, nabízíme daleko víc věcí nejen od malých farmářů, lidé totiž chtěli větší výběr, takže jsme přidávali produkty. Ale snažíme se pořád neprodávat totéž, co velké supermarkety, a poměrně hodně se zaměřujeme na kvalitu prodávaných věcí. Tu posuzujeme podle našeho kodexu, rozsáhlého souboru pravidel asi o šedesáti stranách. A nezáleží jen na složení.
Slovo farmářský jsme přestali používat. Farmář může být menší rodinná farma s padesátkou krav, ale i velkoproducent s desítkami farem.