Dálnici D1 ve směru na Brno uzavřela u Ostrovačic srážka kamionu s cisternou...

Dálnici D1 ve směru na Brno uzavřela u Ostrovačic srážka kamionu s cisternou převážející asfalt. | foto: HZS JmK

D1 na Brno uzavřela srážka kamionu s cisternou, odklízení trvalo 12 hodin

  • 257
Dopravní nehoda dvou kamionů u Ostrovačic na Brněnsku od 6 hodin ráno uzavřela dálnici D1 ve směru z Prahy na Brno. Z kamionu se vysypalo zboží a vylila nafta, ke zranění nedošlo. Před desátou hodinou byl uvolněn jeden pruh, odklízecí práce však na místě pokračovaly až do 18 hodin.

Dálnice D1 byla zavřená mezi sjezdem 178 u Ostrovačic a exitem 182 u Kývalky, vytvořila se na ni téměř desetikilometrová kolona.

Autocisterna převážející asfalt se srazila s kamionem krátce před 6. hodinou. Řidič jednoho z aut zřejmě v mlze nedobrzdil a narazil do kamionu před sebou.

„Při dojíždění do kolony stojících vozidel řidič prvního z náklaďáků na poslední chvíli stačil zastavit. Druhý už manévr nezvládl a nedokázal odvrátit srážku,“ poznamenal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn, orientační dechová zkouška na alkohol u řidičů byla negativní.

Situaci zkomplikoval únik několika stovek litrů nafty z kamionu. „Územní řídící důstojník proto na místo povolal zástupce orgánu životního prostředí. Dalším průzkumem se zjistilo, že nafta se mimo dálnici nedostala,“ sdělil mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Z nabouraného kamionu převážejícího potraviny se rovněž vysypalo zboží. „Překládat se bude nejméně do poledne. Naštěstí se nevylil asfalt z cisterny, to by zabralo zřejmě celý den,“ uvedl ráno Malášek.

Před desátou hodinou byl zprovozněn jeden jízdní pruh. Kolony vznikaly také na objízdných trasách, kde se staly dvě drobné nehody, které už tak hustý provoz ještě víc zkomplikovaly.

Po srážce kamionu s cisternou u Ostrovačic byla uzavřena D1 ve směru na Prahu.

Po srážce kamionu s cisternou u Ostrovačic byla uzavřena D1 ve směru na Prahu.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,