Diskuze

Bez pracovních posil z ciziny to nejde, ukázal jižní Moravě covid

Letošní koronavirová krize odhalila, že bez pracovní síly z ciziny se jižní Morava obejde jen stěží. Chybí především stavbaři, ale i mozky pro IT. Očekávaná vlna prácechtivých Čechů se nedostavila.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P27e42t91r 50K40o45v73á43ř

24. 12. 2020 8:41

A kde by se tak ta vlna českých lidi vzala... Z gastronomie která se dlouhé roky potýká s nedostatkem lidi a pracuji v ní z velké části cizinci asi těžko, ti dojeli domu a nový se sem díky zákazu nehnou takže to co zůstali udržuje nějak při chodu okýnka, ale až se bude moci otevřít tak on stejně nebude kdo by otevřel. Jestli si někdo myslí že prodavačka nebo servírka půjde na stavbu.... Co třeba státní úředníky místo těch tu je víc než dost a mi všichni na ně děláme, jestli si nějak neuvědomuje vláda tak státní úředník žádné peníze do rozpočtu nepřinese pouze je bere a mi už jich máme víc než celé Německo a to sakra větší než mi.... K zamyšlení

0 0
možnosti
AV

Já myslím že bude stačit chvilku počkat. Jak skončí slavný Antivirus a firmy čerpající 50tis mzdových nákladů na hlavu a měsíc, začnou ty nadbytečný dotovaný místa rušit.

1 0
možnosti
JK

A přitom ČR vytrvale odmítá migranty. Jak u blbých na dvorečku EUR^

0 6
možnosti
TT

To je fakt, vůbec nic bych neměl proti, kdybych si mohl na rohu koupit nějaké ten herák, ten je na respirační nemoci jako kovid ten nejlepší lék.

1 0
možnosti
MV

Anticovid a podobne nasmerovat jen k tem, co treba misto pinglovani v restauraci, nebo provazeni cizincu jdou pracovat na volna mista. Jelikoz jsou spise pro mene kvalifikovane, tak z daru od statu dorovnavat mzdu do stavajicich vyplat. Zadne dalsi vyhazovani penez pro povalovani doma. Neni duvod, prace je dost.

Da se predpokladat, ze s globalnim oteplovanim zde budou dalsi pandemie, proto by ohrozene druhy lidi mely smerovat k rekvalifikaci a zajistit si jeste jedno povolani, ke kteremu automaticky prestoupi, kdyz je hygiena omezi v tom puvodnim. Uz zadne dalsi vyhazovani penez by se v takovemto pripadu konat nemelo.

2 2
možnosti
KN

Druhym se dobre radi, co?

2 0
možnosti
DD

Kdyby alespoň ta jejich práce za něco stála. Máme čerstvou zkušenost se stavebními dělníky z Ukrajiny a moc pozitivní není. Člověk aby je neustále kontroloval, jestli pracují. To je samá pauza na cigáro, kafíčka. Půlku pracovní doby proflákají, ale zaplatit chtějí všechny hodiny. Všude bordel, vychování nulové a ještě zničili vybavení. Čím více jich přijede najednou, tím méně se pracuje. Mistři v předstírání práce, kvalita výstupu je navíc špatná. Nikdy víc.

6 1
možnosti
MS

Tak to dopadá, když jediné kritérium je cena a platí se od hodiny. Ale byla to vaše volba, nářky nejsou na místě.

1 1
možnosti
RO

R35o16m78a59n 14O68l34á89c68h

21. 12. 2020 7:44

V 90. letech někdo přišel s tím matematickým modelem zdírání tichých a vděčných českých zaměstnanců. A ve 21. století zaměstnanec, sice byl to ten stejný člověk, ale už přišel v nějakém čase a ti vděční a tiší Češi nepřišli.

0 0
možnosti
ŠŠ

Sociální systém měl původně chránit lidi před smrtí hladem, ne před prací.

Desetitisíce lidí z každé generace do práce nikdy nenastoupí, protože prostě nemusí.

22 0
možnosti
MU

Státní výchova k povalečství.

4 1
možnosti
MU

Bez pracovní síly z ciziny bychom se obešli zcela snadno. Stačí snížit stavy státních a obecních zaměstnanců.

20 4
možnosti
PL

P34e83t76r 74L60a12n90g53e79r

21. 12. 2020 8:06

Ano a začít u armády, svalnatý negramota je ideální pracovní síla do stavebnictví.

4 4
možnosti
PS

P67e49t59r 29S19i42m37a

21. 12. 2020 6:53

„Nedostatek pracovníků je pro nás obrovský problém. Nebýt strojů, asi bychom letos úrodu nesklidili,“ konstatoval šéf Znovínu Znojmo Pavel Vajčner.Rozumite nekdo na co si ten pan stezuje? ja tedy opravdu ne ..To je jako by si stavar stezoval ze 50 m kanalizace musel vyhrabat bagrem ..z duvodu ze nejsou lidi kteri by to normalne vykopali..;-D

12 1
možnosti
TT

Zasvěcený člověk to ví: na vinici jsou stroje náhradní volba. Nechci říct, že letošní ročník od Znovínu bude špatný, ale...

6 0
možnosti
PH

Bohužel nevrátí. A nejspíš hodně dlouho.

0 0
možnosti