Lupič vyhrožoval zbraní. Ze zastavárny v Brně na Štefánikově ulici si odnesl...

Lupič vyhrožoval zbraní. Ze zastavárny v Brně na Štefánikově ulici si odnesl šperky za 400 tisíc korun. | foto: Policie ČR

Lupič vyhrožoval zbraní navzdory kamerám, odnesl si šperky za 400 tisíc

  • 1
Kriminalisté vyšetřují vyloupení zastavárny ve Štefánikově ulici v Brně. Mladý muž předstíral, že chce nakupovat, pak začal vyhrožovat, že má zbraň. Odnesl si zlaté řetízky za statisíce.

„Přepadení se odehrálo poslední lednový den po poledni. Do zastavárny v Štefánikově ulici vstoupil mladý muž a chvíli si prohlížel vystavené zboží. Následně důrazně zaměstnankyním řekl, že se jedná o přepadení, ať dají ruce vzhůru, že má u sebe zbraň,“ popsala policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Prodavačky asi třicetiletému muži v čepici a s brýlemi s černými obroučkami vydaly zlaté řetízky v hodnotě bezmála čtyři sta tisíc korun.

„Šperky si vložil do igelitového sáčku, na ženy ještě křikl, ať si lehnou na zem a z provozovny utekl,“ popsala Cejnková.

Po muži pátrají brněnští kriminalisté z 1. oddělení, kteří se věnují objasňování násilné trestné činnosti. K dispozici mají záběry z bezpečnostní kamery a informace od přepadených žen.

Podle nich byl pachatel vysoký asi 180 centimetrů, štíhlý, měl rovné, husté, tmavě hnědé vlasy a oválnou tvář s výraznějším nosem. Hovořil česky se slovenským přízvukem. Na rukou měl černé rukavice s bílým logem Nike na hřbetech.

„Jakékoliv informace k pachateli či k uvedenému případu prosím neprodleně sdělte přes tísňovou linku 158,“ žádá policejní mluvčí.