ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Policie České republiky

Kolemjdoucí našel v brněnském lese mrtvou dvacetiletou ženu

  • 9
Téměř tři měsíce pohřešovanou dvacetiletou ženu z Brna našel kolemjdoucí mrtvou v lese mezi brněnskými Pisárkami a Kohoutovicemi.

Pátrání po ženě policisté vyhlásili v první polovině března, uvedli tehdy, že potřebuje léky, bez kterých je přímo ohrožena na životě. Kriminalisté předběžně vyloučili cizí zavinění. Na policejním webu o tom dnes informoval mluvčí Petr Vala.

Tělo v lese našel kolemjdoucí už před několika dny. V těchto dnech ale Kriminalistický ústav v Praze potvrdil, že jde o pohřešovanou dvacetiletou ženu z Brna. „V případu stále probíhá intenzivní vyšetřování, kdy ale policisté mohou předběžně vyloučit, že by za její smrtí mohla stát jiná osoba,“ uvedl mluvčí.

Policisté vyhlásili pátrání 8. března. Naposledy byla žena viděna o den dříve v Grohově ulici v centru Brna. Od té doby přijali podle dřívějšího vyjádření mluvčího několik poznatků, které je nasměrovaly na Znojemsko, ale i do Olomouckého a Zlínského kraje. Ve všech případech ale zjistili, že jsou liché.

Policie ještě před nálezem těla pracovala podle mluvčího se dvěma hlavními verzemi. První byla, že je pohřešovaná stále v České republice či v zahraničí a z nějakého důvodu zastírá svůj pobyt. Druhou verzí bylo, že si žena sáhla na život, a to na nějakém hůře přístupném či skrytém místě.