Dálkový autobus dojel do Brna bez pneumatiky, byl plný cestujících

  • 120
Bez pneumatiky na zadním pravém kole přijel v úterý večer do Brna dálkový autobus z Bratislavy. Vůz byl přitom plný cestujících. Při své službě si ho všimli dálniční policisté z brněnských Chrlic, kteří zprvu nechtěli uvěřit vlastním očím.

Autobus následně zastavili nedaleko hlavního nádraží v centru Brna. Když měl řidič vysvětlit, proč jel naplněný autobus bez pneumatiky, odmítl se vyjádřit a záležitost nekomentoval. Dechovou zkoušku měl s negativním výsledkem.

„Zastavený autobus měl sice tři nápravy, chybějící pneumatika však přímo ohrožuje bezpečnost jízdy vozu. Kolegové proto zakázali šoférovi další jízdu a zadrželi mu osvědčení o registraci vozidla,“ řekl policejní mluvčí David Chaloupka.

Cestující si museli počkat na přistavení náhradního autobusu od stejného dopravce. Přestupek policisté oznámili správnímu soudu, který jej bude dál řešit.

„Od podobných pokusů dojet bez jednoho kola nebo bez pneumatiky důrazně odrazujeme. Jedná se totiž o vážnou závadu, se kterou není možné jezdit,“ zdůraznil Chaloupka.