VIDEO: Líbat se přes roušku stejně nemá smysl, radí Bolek Polívka

  • 2
Zůstaňte doma a nebojte se říct o pomoc, vyzývá své „spolužáky a spolužačky“ sedmdesátník Bolek Polívka. Brněnský herec a komik v krátkém videu radí zejména starším lidem, jak přečkat nynější řádění koronaviru.

Upozorňuje například, že kvůli snížení rizika šíření nákazy je důležité nepodávat lidem ruku.

„Pozdravme se třeba gestem. Já bych řekl loktem, ramenem,“ navrhuje Bolek Polívka a předvádí různé alternativní způsoby pozdravu, mezi něž přidává i vzájemné ťuknutí nohama.

Doporučuje také udržet při setkáních alespoň dvoumetrový odstup. „Kdybychom chtěli někoho líbat, tak přes roušku to stejně nemá žádný smysl,“ podotýká Polívka.

Zhruba dvouminutový spot natočil pro dobrovolnickou iniciativu Dobro v době korony, která v Brně vznikla před týdnem s cílem pomáhat lidem postiženým opatřeními kvůli koronaviru.

„Napadlo nás oslovit někoho známého, kdo je spojený s Brnem a zároveň jej znají lidé mladší i starší. Okamžitě padlo jméno Bolek Polívka. Přes pana Ondřeje Chalupského, ředitele Divadla Bolky Polívky, jsme nápad představili Bolkovi a ten souhlasil,“ přibližuje spoluzakladatelka zmíněné platformy Jana Leitnerová.

„Takže vzniklo video, kterým chceme vyzvat zejména starší lidi, aby zůstali doma a nebáli si říct o pomoc. My jsme připraveni a uděláme to pro ně rádi. Protože pomáhat je normální,“ doplnila Leitnerová.

Skupina Dobro v době korony má na Facebooku přes tři a půl tisíce členů a nabízí různorodé služby od nákupů pro seniory a venčení psů po právní rady a přípravu učebních materiálů pro děti.

,