(ilustrační foto)

(ilustrační foto) | foto: Policie ČR

Při nehodě dvou aut na Blanensku zemřel člověk, další dva jsou zranění

  • 20
Při čelní srážce dvou aut u Bořitova na Blanensku v pondělí odpoledne zemřel jeden člověk, další dva utrpěli zranění. Jednoho z účastníků nehody musel do nemocnice přepravit vrtulník. Hlavní tah z Brna na Svitavy byl do 19. hodiny zavřený, policie odkláněla provoz. Nyní se hledají svědci události.

Záchranáři vyslali na místo posádky vrtulníkem i po zemi. „Jeden pacient zemřel po resuscitaci, nepodařilo se nám ho zachránit. U dalšího muže je podezření na těžké zranění a letecky jsme ho přepravili do nemocnice. V naší péči skončila i zraněná žena, která utrpěla středně těžká zranění,“ uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Podle mluvčího policie Pavla Švába v místě zastavilo kvůli defektu auto a další za ním. „Tato vozidla byla řádně označena. V kritickou chvíli tam ale projížděl řidič dalšího vozidla, který nejspíš nestihl včas dobře zareagovat, strhl řízení doleva a v protisměru se střetl s jiným autem,“ popsal Šváb. Po dobu uzavírky policie odkláněla provoz přes Černou Horu a Lysice.

Policisté žádají svědky, kteří místem kolem 15:30 projížděli a viděli, jak k nehodě došlo, případně mají na palubní kameře její záznam, aby se přihlásili na lince 158.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,