Chovatelka nechala psy v rozpáleném autě. Jeden z nich přehřátí nepřežil

  • 54
Dva psi doplatili na to, že je jejich majitelka o víkendu zamkla v černém autě, které stálo na přímém slunci. Jeden z psů byl na místě mrtvý, druhý skončil kvůli přehřátí ve vážném stavu. Případem se zabývají policisté.

Událost se stala o víkendu na Mezinárodní výstavě psů v Brně na výstavišti.

Auto se pro dvě feny labradorského retrívra takřka okamžitě změnilo ve smrtelnou past. Černá z nich nepřežila, krémová byla v kritickém stavu.

„Ta to snad přežije, ale jen díky slečně, která si všimla, že v zaparkovaném autě umírají dva psi a přivolala pomoc,“ napsala na Facebooku Jana Veselá.

Lidé na sociálních sítích chování majitelky odsoudili. „Nemusí to být ani hodina a pes zaplatí životem. Nenechávejte své psy v autě v horkém a slunečném počasí. Pokud uvidíte takto uzavřeného psa nebo jiné zvíře, nebo dokonce dítě - bohužel, i to se stalo - a rozhodnete se zasáhnout, vždy volejte policii,“ napsala na sociální síti Nadace na ochranu zvířat.

Na místo proto i k této události dorazili ihned policisté. „Případem jsme se začali zajímat s ohledem na podezření z trestného činu týrání zvířat,“ řekla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.