Mladý řidič auto při nehodě mezi Podivínem a Lednicí přepůlil o zábradlí.

Mladý řidič auto při nehodě mezi Podivínem a Lednicí přepůlil o zábradlí. | foto: HZS JMK

Mladý řidič jel nepozorně a příliš rychle, auto téměř přepůlil o zábradlí

  • 85
Hrůzně vypadající nehoda se stala před sedmou hodinou ráno na silnici mezi Podivínem a Lednicí na Břeclavsku. Za volantem havarovaného vozu seděl jednadvacetiletý muž, kterého musel do brněnské nemocnice transportovat vrtulník.

Mladý řidič měl štěstí v neštěstí. Auto totiž zaklínil mezi betonová svodidla a zábradlí, o nějž také vozidlo prakticky přepůlil.

Sám se z auta nemohl dostat, vyprostili ho až přivolaní hasiči. „Pacienta jsme s podezřením na středně těžká zranění transportovali vrtulníkem do bohunické nemocnice,“ přiblížila mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Proč vůz vyjel mimo silnici, teď policisté vyšetřují. „Podle předběžného šetření je pravděpodobné, že se řidič dostatečně nevěnoval řízení a v důsledku nepřiměřené rychlosti havaroval,“ uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník s tím, že řidič nebyl pod vlivem alkoholu.

Vůz, který je zjevně na odpis, následně musel dostat zpět na silnici vyprošťovací automobil z Břeclavi. Před devátou hodinou už byla silnice průjezdná bez omezení. 

Nehoda se stala na silnici mezi Podivínem a Lednicí na Břeclavsku.

Nehoda se stala na silnici mezi Podivínem a Lednicí na Břeclavsku.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz