Osobní vůz na železničním přejezdu u Břežan na Znojemsku narazil do nákladního...

Osobní vůz na železničním přejezdu u Břežan na Znojemsku narazil do nákladního vlaku, který následně vykolejil. Řidič utrpěl lehké zranění, vzniklá škoda přesáhla milion a půl korun. (15.8.2016) | foto: Drážní inspekce

Řidič na přejezdu vrazil do vlaku, vykolejený vůz zničil stovky pražců

  • 9
Hrozivě vypadající srážka způsobila ráno velké škody na železničním přejezdu u Břežan na Znojemsku. Osobní auto tam narazilo do nákladního vlaku, jehož jeden vůz v důsledku střetu vykolejil. Auto skončilo na střeše, řidič vyvázl s lehkým zraněním.

Řidič osobního vozu krátce po deváté hodině ranní naboural z boku do projíždějícího nákladního vlaku. A to přesto, že signalizace na přejezdu bez závor podle vyšetřování Drážní inspekce fungovala.

„Následkem nárazu vykolejil jeden vůz nákladního vlaku, který jel ve vykolejeném stavu do zastavení ještě zhruba 250 metrů. V důsledku toho bylo na trati poškozeno téměř 300 pražců,“ přiblížil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Řidič osobního auta má lehké zranění, dechovou zkoušku měl negativní. Škoda byla odhadnuta na 1 780 000 korun, z nichž milion a půl činilo poškození vlakové tratě.

Nebyla to přitom jediná nehoda na jihomoravských přejezdech. Dvacet minut po půlnoci nezvládla devatenáctiletá dívka ve voze Hyundai Getz mírnou zatáčku u Velkých Bílovic a narazila do signalizačního zařízení u železniční tratě.

Záchranáři dívku odvezli do nemocnice k vyšetření. „Již během prvotního šetření objevili kolegové několik prohřešků. Jak se ukázalo, řidička není držitelkou řidičského oprávnění. Navíc jela posilněna alkoholem,“ sdělila policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Na voze vznikla škoda ve výši 50 tisíc korun, na signalizaci pak dvojnásobná.