S kradeným autem ujížděl cizinec policistům, zastavila ho zatáčka v Brně

  • 25
Vysokou rychlostí ujížděl řidič Audi Q5 v pátek kolem páté ráno dálničním policistům z Mikulova, kteří jej chtěli zkontrolovat. Auto však nedostihli. Muž pak vjel do Brna nezvládl projet zatáčku nedaleko Zvonařky a havaroval.

Auto vzbudilo u mikulovských dálničních policistů pozornost tím, že mělo na sobě umístěné státní poznávací značky z jiného vozidla. Hlídka se proto rozhodla audi zastavit a zkontrolovat.

„Řidič však nereagoval a ujížděl vysokou rychlostí směrem k Brnu,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Tam už na něj čekaly další policejní vozy.

Devětatřicetiletý muž je dál ignoroval, pokračoval v cestě a sjel do města. „V ulici Zvonařka ve vysoké rychlosti nezvládl průjezd zatáčkou a havaroval,“ doplnil Šváb. Přitom naboural dalších šest vozů. 

Z místa se ještě snažil utéct, jenže daleko už nedoběhl. Policisté ho dostihli a zadrželi o pár metrů vedle u plotu. „Řidič podstoupil orientační test na přítomnost drog s pozitivním výsledkem na amphetamin,“ přiblížil policejní mluvčí.

Kriminalisté později zjistili, že audi bylo kradené v Rakousku. „Na případu spolupracujeme i s rakouskými kolegy,“ dodal mluvčí. Řidič také pocházel ze sousedního státu, nikoli však Rakouska. Konkrétní policisté nebyli.