Satoranský mohl myslet na triple double. Na George se v LA bučelo

  5:09aktualizováno  18:39
Tomáš Satoranský svým druhým double double v kariéře v NBA pomohl basketbalovému Washingtonu k vítězství 114:98 nad Atlantou. Reprezentační rozehrávač opět nastoupil v základní sestavě a za 36 minut přidal ke 14 bodům svůj osobní rekord 11 doskoků a také sedm asistencí a dva zisky. Dvouciferné číslo ve dvou statistikách měl zatím pouze jednou - v lednu 2017 proti Portlandu.
Tomáš Satoranský (vlevo) z Washingtonu jde do koše Atlanty kolem Johna Collinse.

Tomáš Satoranský (vlevo) z Washingtonu jde do koše Atlanty kolem Johna Collinse. | foto: Brad Mills-USA TODAY SportsReuters

Satoranský navázal na dobrý výkon z předchozího utkání, v němž dal Charlotte 20 bodů. Tentokráte byl důležitý především v obraně, kde zastavil nováčka Traeho Younga na pěti bodech (pětka posledního draftu zapsala i devět asistencí). 

K tomu sbíral doskoky v obraně i útoku a dobře dirigoval svůj tým. O jediný doskok zaostal za českým rekordem Jiřího Welsche a Jana Veselého. A jen tři asistence mu chyběly do prvního českého triple double.

Stejně jako v minulé sezoněSatoranský zaskakuje za zraněnou hvězdu Johna Walla, ale nyní se s tím dokáže lépe vyrovnat. 

„Loni jsem ten tlak možná cítil proto, že to pro mě byla neznámá situace. Teď vím, jaká je moje role. Lidi mě znají a věří mi. Na hřišti to cítím a vím, co mohu týmu přinést. Samozřejmě nejsem jako John, ale je třeba hrát chytře,“ uvedl český basketbalista. 

Washington sice v podstatě celý zápas vedl, ale při každé snaze Atlanty o obrat byl Satoranský důležitou oporou domácích. Nejvíce pak v koncovce. Šest minut před koncem Atlanta srovnala, ale Wizards odpověděli úsekem 17:4, při kterém Satoranský zaznamenal koš, tři asistence a dva zisky v obraně. 

Nejlepšími střelcem vítězů byl Bradley Beal s 24 body, pomohl i šesti asistencemi. Jeff Green zapsal 22 bodů, šest doskoků a šest asistencí a Thomas Bryant přidal k 16 bodům osobní maximum 15 doskoků. Trevor Ariza zajistil 12 bodů, po deseti absencích se pak do sestavy Wizards vrátil Otto Porter Jr. a za necelých 14 minut zvládl devět bodů.

Atlantu táhl ukrajinský pivot Alex Len se sezonními rekordy 24 bodů a 11 doskoků, John Collins ho doplnil 21 body a osmi doskoky. Nováček Kevin Huerter zapsal 12 bodů, ale trefil jednou trojku ze sedmi pokusů.

Tomáš Satoranský proti Atlantě:

Paul George zažil nejhorší uvítání ve svém rodném Los Angeles. Fanoušci Lakers si na něj ve středu zasedli a po celý zápas s Oklahoma City na něj bučeli. Jsou zklamaní, že si loni v létě nezvolil přestup pod zlatou a purpurovou.

Westbrook a triple double

Jihokalifornský rodák Russell Westbrook zapsal proti Lakers jedenáctý triple double v sezoně a osmý za posledních 15 utkání.

V základní části NBA jich stihl už 115 a stoupá ke druhému muži historie, jímž je Magic Johnson. Současný prezident Lakers má zaznamenáno triple double ve 138 případech.

Osmadvacetiletý křídelník si z nepříjemné reakce publika mnoho nedělal a k vítězství Thunder 107:100 pomohl 37 body a čtyřmi zisky. Russell Westbrook ho podpořil triple double za 14 bodů, 16 doskoků a 10 asistencí a také dvěma bloky a dvěma zisky, střelecky se však trápil, uspěl při třech z 20 pokusů.

Nikterak zářný večer ostatně prožil celý tým Oklahoma City, proměnil jen 38 procent pokusů, ale na Lakers bez LeBrona Jamese to stačilo. Vyrovnaný souboj se zlomil v poslední části, kdy hosté utekli do dvanáctibodového trháku.

Drsný pád, poté rána do hlavy

V poslední pětiminutovce zápasu mezi Lakers a Thunder vynikl i hostující mladík Terrance Ferguson - nejprve spadl z velké výšky, když blokoval, pak ho hrubě srazil Tyson Chandler. Jak to proběhlo a dopadlo, najdete ZDE.

Steven Adams pomohl Thunder 14 body a 15 doskoky, Jerami Grant 13 body a sedmi doskoky a Dennis Schröder 10 body a šesti asistencemi.

Domácí dohrávali bez Kyla Kuzmy, který má naražená záda. Mladý kanonýr zapsal jen čtyři body. Kentavious Caldwell-Pope stihl 25 bodů, ale už 18 z nich měl na kontě po první půli. 

Brandon Ingram se dostal na 17 bodů, 11 doskoků a pět asistencí, JaVale McGee na 15 bodů, osm doskoků a čtyři bloky a Josh Hart na 13 bodů a 15 doskoků.

Paul George proti LA Lakers:

Druhý výborný výkon ve dvou dnech předvedl Joel Embiid, ač ho trápí naražené koleno. Mladý kamerunský pivot táhl Philadelphii v Phoenixu k triumfu 132:127, když nastřílel 42 bodů a přidal 18 doskoků a tři zisky (30 bodů a 14 doskoků stihl za první půli). Pomohl si trestnými hody 17/19, ale i střelbou 12/23.

Ben Simmons mu přispěl 29 body a šesti asistencemi a J. J. Redick 27 body, když trefil pět trojek. Kvůli nemoci odpočívali zbylí dva členové základní pětky Wilson Chandler a Jimmy Butler. Furkan Korkmaz je pomohl zastoupit 10 body.

Joel Embiid proti Phoenixu:

Stejně jako o den dříve v hale LA Clippers měli Sixers pod kontrolou první půli (72:49), šestnáct minut před koncem vedli dokonce už 97:67, ale pak se jim nevyplatilo vypouštění. Domácí se zázračně sebrali, za finální čtyři minuty třetí čtvrtky vysázeli 20 bodů a v té čtvrté přidali dalších 40. 

Šest sekund před koncem to bylo už jen o tři body, když se prosadil Devin Booker, ale zkušený Redick při trestných hodech nezaváhal a Philadelphii uklidnil. 

„Rádi děláme zápasy zajímavé,“ řekl Embiid. „Phoenix si zaslouží uznání. Dali ve třetí čtvrtině hodně trojek a vrátili se do hry. Byl to zábavný zápas, ale příště nesmíme polevit,“ dodal.

Booker byl nejlepším střelcem Suns s 37 body, připojil osm asistencí, Deandre Ayton zapsal 18 bodů a 11 doskoků, náhradník Josh Jackson 16 bodů a šest doskoků a Richaun Holmes 13 bodů. De’Anthony Melton je podpořil 10 body, Élie Okobo devíti, když na přelomu třetí a čtvrté čtvrtky trefil tři důležité trojky.

Devin Booker proti Philadelphii:

Boston dal volno hlavní hvězdě Kyriemu Irvingovi (má potíže s poraněním rohovek), přesto doma zdolal Minnesotu 115:102. Roli střelecké jedničky převzal Gordon Hayward a z pozice náhradníka nasázel 35 bodů (k sezonnímu maximu si pomohl zakončením 14/18). Přitom o dva dny dříve proti San Antoniu vyšel naprázdno.

Terry Rozier ho doplnil 16 body, pěti asistencemi a pěti zisky, Al Horford přidal 15 bodů a Marcus Morris 12 bodů, ze zápasu však předčasně odstoupil.

Celtics si 34 asistencemi vytvořili nový sezonní rekord.

Gordon Hayward proti Minnesotě:

Timberwolves nepomohlo ani 31 bodů z rukou Andrewa Wigginse a 28 bodů, 12 doskoků a sedm asistencí od Karla-Anthonyho Townse. Rovných 20 bodů si Towns schoval do třetí čtvrtiny, kdy se rozdíl ve skóre snížil z 22 bodů na šest. Tyus Jones je doplnil 14 body, devíti asistencemi a čtyřmi zisky.

Kvůli zdravotním problémům nehráli Robert Covington, Derrick Rose a Jeff Teague. Minnesota v Bostonu naposledy vyhrála v roce 2005.

Naposledy v roce 1973

Předchozím hráčem, který v utkání NBA stihl 34 bodů, 26 doskoků a tři bloky, byl Elvin Hayes. Povedlo se mu to 2. prosince 1973.

Ani heroický výkon Anthonyho Davise v podobě 34 bodů a osobního rekordu 26 doskoků nepomohl, jeho New Orleans odešli v Brooklynu poražení 121:126. Pelicans už první čtvrtku ztratili 29:39, do poločasu dovolili 73 bodů a postupně se propadli do 24bodové jámy, jejich nápor přišel pozdě.

Vedle Davise měli ještě tři další dvacetibodové - Elfrid Payton ve druhém utkání po návratu z marodky předvedl 25 bodů (a sedm asistencí), Julius Randle zajistil 21 bodů a Jrue Holiday se dostal na 20 bodů. E’Twaun Moore je podpořil 16 body.

Anthony Davis proti Brooklynu:

Nets táhl D’Angelo Russell s 22 body, 13 asistencemi a pěti doskoky. Joe Harris sekundoval při sedmé výhře z posledních osmi domácích zápasů s 21 body, DeMarre Carroll s 19 body a Spencer Dinwiddie s 18 body. Jarrett Allen má na kontě 10 bodů a 11 doskoků.

Brooklynské naděje na play off tak přežívají i bez zraněných Carise LeVerta, Rondaeho Hollise-Jeffersona a Allena Crabbea.

Dallasu se povedlo teprve potřetí v sezoně vyhrát venku. V Charlotte zvítězil vysoko 122:84 i díky double double své mladé hvězdy Luky Dončiče, Slovinec dal 18 bodů a doskočil 10 míčů. Další mladík Dennis Smith Jr. se rovněž dostal na 18 bodů a zařídil sedm asistencí a Harrison Barnes zajistil 17 bodů.

Dwight Powell se na vítězství podílel 15 body a osmi doskoky, Wesley Matthews 11 body a DeAndre Jordan osmi body plus 13 doskoky. Mavericks trefili už v první čtvrtině 10 trojek a celkově jich zaznamenali 18. 

Luka Dončič proti Charlotte:

Hornets vypadli dva zranění členové základní pětky Cody Zeller a Jeremy Lamb a proti texaskému celku se v útoku trápili. Kemba Walker zvládl jen 11 bodů a pět asistencí, Marvin Williams, Bismack Biyombo a Devonte’ Graham po 10 bodech. Nováček Graham se poprvé dostal do základní pětky.

Detroit urval výhru 101:94 v Memphisu, když v poslední čtvrtce předvedl třináctibodovou šňůru. Ukončil tím sérii tří neúspěchů. Blake Griffin táhl Pistons 26 body, osmi doskoky a sedmi asistencemi, Reggie Jackson sekundoval 16 body, sedmi doskoky a pěti asistencemi a Reggie Bullock i Luke Kennard zapsali po 13 bodech. Andre Drummond zvládl 11 bodů a 10 doskoků.

Grizzlies padli v desátém z posledních 13 zápasů, a tak měli večer dlouhé sezení. Nováček Jaren Jackson Jr. zaznamenal proti Detroitu 26 bodů a 10 doskoků, Kyle Anderson 15 bodů a Dillon Brooks 14 bodů, ale nedařilo se tahounům. Marc Gasol zvládl 11 bodů a sedm doskoků a ne zcela zdravý Mike Conley zůstal poprvé po více než třech letech na bodové nule, má jen jedinou asistenci.

Orlando dominovalo nad Chicagem 112:84, když po celý zápas vedlo. Nikola Vučevič má koleno po odstoupení ze silvestrovského klání s Charlotte v pořádku a Magic táhl 22 body plus 12 doskoky, v poslední čtvrtině už mohl odpočívat. Aaron Gordon zařídil 18 bodů, sedm doskoků a devět asistencí, což je jeho osobní rekord. Terrence Ross zvládl 15 bodů a šest doskoků a Evan Fournier 13 bodů plus sedm asistencí.

Nejlepším střelcem Bulls se stal Zach LaVine se 16 body, Lauri Markkanen a Kris Dunn připojili po 14 bodech. 

Nikola Vučevič proti Chicagu:

Miami si i bez nemocného Dwyanea Wadea poradilo v Clevelandu 117:92. Za sedmičky dvouciferných střelců Heat nejvíce vynikl Josh Richardson s 24 body. Tyler Johnson dodal 16 bodů a Derrick Jones Jr. 13 bodů a sedm doskoků. Dion Waiters se na hřiště vrátil po více než roce a proti klubu, který ho draftoval, stihl sedm bodů za šest minut.

Heat přeskákali soupeře 47:22 (Hassan Whiteside 12 doskoků) a uspěli v sedmém z posledních devíti duelů, celkově mají bilanci 18-18.

Sedmou clevelandskou porážku za sebou, nejdelší klubovou sérii v této sezoně, neodvrátili ani dva vyléčení. Tristan Thompson se vrátil se 14 body,  Rodney Hood se 13 body. Collin Sexton je na 12 bodech. Patrick McCaw, posila z Golden State, debutoval dvěma body.

Výsledky NBA

Charlotte Hornets - Dallas Mavericks 84:122
Cleveland Cavaliers - Miami Heat 92:117
Washington Wizards - Atlanta Hawks 114:98 (za domácí Satoranský 14 bodů, 11 doskoků, 7 asistencí) 
Brooklyn Nets - New Orleans Pelicans 126:121
Boston Celtics - Minnesota Timberwolves 115:102
Chicago Bulls - Orlando Magic 84:112
Memphis Grizzlies - Detroit Pistons 94:101
Phoenix Suns - Philadelphia 76ers 127:132
Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder 100:107

Autoři: ,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

21. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Rallye Šumava ukončila tragická nehoda, zemřela při ní spolujezdkyně

20. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  20:59

Tragédie se odehrála při Rallye Šumava. Při sobotní rychlostní zkoušce havarovala nedaleko Strážova...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pardubice - Třinec 6:3. Domácí si k první výhře pomohli drtivým finišem

17. dubna 2024  17:40,  aktualizováno  22:44

Je vyrovnáno. Hokejisté Pardubic dosáhli na své první vítězství v letošním finále extraligového...

Třinec - Pardubice 2:6, série je srovnána. Domácí dostali lekce z přesilovek

21. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:38

Do Pardubic se extraligové finále přesune za vyrovnaného stavu 2:2. Hokejisté Třince ve čtvrtém...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Slavia zakopla, Sparta vyhraje základní část. V elitní skupině bude i Boleslav

20. dubna 2024  14:20,  aktualizováno  21.4 20:05

I když doma dostali tři góly, sparťanští fotbalisté v sobotu odpoledne v divokém utkání s Baníkem...

Novým majitelem Zbrojovky Brno se stal hokejový boss Libor Zábranský

25. dubna 2024  11:25,  aktualizováno  12:59

Majitelem fotbalové Zbrojovky Brno se stal Libor Zábranský, šéf hokejové Komety. V tiskovém...

Klopp se omlouval, Van Dijk si rýpnul do spoluhráčů: Chtějí vůbec získat titul?

25. dubna 2024  12:56

Ještě před dvěma týdny měli všechno ve svých rukou. Jenže od té doby dvakrát padli, naposledy ve...

Winter Hockey Games pod širým nebem se má odehrát v prosinci na Letné

25. dubna 2024  12:41

Hokejové zápasy pod širým nebem na akci Winter Hockey Games se mají odehrát 5. až 8. prosince v...

Trénink s Lehečkou, obdiv soupeřů. Nadal se loučí s milovaným Madridem

25. dubna 2024

Premium Madrid (Od naší zpravodajky) První den očekávaného turnaje v Madridu. Na zápasy tenistek se nadšeně chystají skupiny diváků,...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...