Washington bez Satoranského prohrál, Embiid vyděsil Newyorčany

  5:48aktualizováno  22:18
Sérii venkovních duelů před Utkáním hvězd NBA uzavřeli basketbalisté Washingtonu v Torontu. A domácímu celku podlehli 120:129, když po většinu času prohrávali. Český rozehrávač Tomáš Satoranský dostal od Wizards volno a mohl se věnovat právě narozené dcerce.
Joel Embiid z Philadelphie letí pro míč v zápase v New Yorku. Právě přelétá...

Joel Embiid z Philadelphie letí pro míč v zápase v New Yorku. Právě přelétá hollywoodskou herečku Reginu Kingovou. | foto: Brad Penner-USA TODAY SportsReuters

Vítězství Toronta nad Washingtonem je už šestým v řadě, kanadský celek se obešel i bez své hlavní hvězdy Kawhiho Leonarda. Životní zápas odehrál kamerunský talent Pascal Siakam, který si výrazně zlepšil osobní maximum na 44 bodů a přidal 10 doskoků a tři bloky.

Wizards v utkání ovládli přelom obou poločasů a z dvouciferné ztráty se na začátku třetí čtvrtiny dostali do vedení o 12 bodů. Jenže rychle nabytý náskok obratem poztráceli vinou úseku 2:20 a zanedlouho sami prohrávali o 12. Raptors si mohli dojít pro další úspěch.

Kromě Siakama se blýskl i další mladý hráč O. G. Anunoby, který si kariérní maximum zlepšil na 22 bodů, Kyle Lowry je doplnil 14 body a 13 asistencemi, Serge Ibaka 10 body a 13 doskoky. Norman Powell zvládl 11 bodů a Danny Green 10 bodů.

Pascal Siakam proti Washingtonu:

Premiéru v dresu Raptors má za sebou Jeremy Lin, rozehrávačská akvizice z Atlanty se uvedla osmi body, pěti doskoky a pěti asistencemi. V příštích týdnech ho bude potřeba, obvyklý náhradní rozehrávač Fred VanVleet právě podstoupil operaci palce.

Washington ztratil pátý z posledních sedmi duelů, nepomohlo mu ani 28 bodů a 11 asistencí od Bradleyho Beala, Jeff Green vysázel 23 bodů a doskočil sedm míčů a Jabari Parker připojil z pozice náhradníka 22 bodů plus devět doskoků. Trevor Ariza zapsal 19 bodů, osm doskoků a šest asistencí, náhradník Bobby Portis 12 bodů a šest doskoků.

Místo Satoranského, který chyběl už v minulém utkání s Detroitem, opět dostal v základní sestavě Wizards šanci bývalý nymburský hráč Chasson Randle, za 15 minut zvládl dva body, dva doskoky a dvě asistence. 

Milwaukee se drží na čele NBA vítězstvím 106:97 v Indianě a jeho lídr Janis Adetokunbo se blýskl pátým triple double v sezoně - nasbíral 33 bodů, 19 doskoků a 11 asistencí. 

Od roku 1976 je Janis teprve třetím hráčem, který překonal hranice 25 bodů, 15 doskoků a pěti asistencí ve třech utkáních po sobě. Před ním to zvládli Kareem Abdul-Jabbar a Karl-Anthony Towns. V této sezoně odehrál takových zápasů už 13, čímž se vyrovnal Shaqu O’Nealovi.

Malcolm Brogdon podpořil Adetokunba 17 body a Khris Middleton stihl 15 bodů, šest doskoků a pět asistencí, George Hill 12 bodů a Ersan Ilyasova 11 bodů.

Pacers ještě v poslední čtvrtině vedli o 10 bodů. Výhru jim ale nezajistilo ani 20 bodů a šest doskoků od Bojana Bogdanoviče, ani 14 bodů, sedm asistencí a šest doskoků od Darrena Collisona. Přišli tím o šestizápasovou vítěznou sérii. Domantas Sabonis zvládl 14 bodů, Myles Turner 11 bodů a šest doskoků.

14.února 2019 v 03:28, příspěvek archivován: 14.února 2019 v 06:08

Giannis is the 3rd player since 1976-77 to record 25 pts, 15 reb and 5 ast in 3 straight games, joining Kareem Abdul-Jabbar and Karl-Anthony Towns. (via @EliasSports) https://t.co/tq6DfXb7pc

James Harden vysázel proti Minnesotě 42 bodů, trefil při tom osm trojek, jeho Houston však podlehl 111:121. Nejlepší střelec ligy pokořil hranici 30 bodů už po jedenatřicáté za sebou a vyrovnal druhou nejdelší sérii v historii NBA. Lepší je už jen Wilt Chamberlain s 65 zápasy v řadě. 

Harden v zápase také zaznamenal už 15. čtyřbodovou akci v sezoně, trojku s faulem a úspěšným trestným hodem. 

Chris Paul do zápasu vnesl 16 bodů a osm asistencí, Eric Gordon 13 bodů a šest asistencí, Gerald Green 13 bodů a Kenneth Faried 12 bodů plus 11 doskoků.

Zkušený rozehrávač Jeff Teague vzdoroval 27 body a 12 asistencemi. Karl-Anthony Towns ho doplnil 25 body a devíti doskoky, nováček Josh Okogie 16 body, Dario Šarič 15 body a osmi doskoky a Luol Deng 13 body plus osmi doskoky. Derrick Rose je coby náhradník podpořil 12 body, Taj Gibson 10 body a osmi doskoky. Jejich Timberwolves rozhodli úsekem 18:2 ve třetí čtvrtině. Zpod koše soupeře přečíslili 70:36.

James Harden proti Minnesotě:

Neobvyklý střelecký výpadek potkal Golden State - duel v Portlandu šampioni ztratili 107:129, když se poslední čtvrtinou protrápili 12:35. Pro Blazers duel rozhodla šňůra 24:3. Warriors prohráli po pěti výhrách, venku byli úspěšní dokonce v 11 předchozích utkáních.

Kevin Durant i Stephen Curry vysázeli po 32 bodech, byli však jedinými dvoucifernými střelci Warriors. Curry má i sedm doskoků. Klay Thompson se protrápil k devíti bodům, ale také osmkrát asistoval. Na devět bodů, sedm asistencí, pět doskoků a tři bloky se dostal Draymond Green. Hvězdný pivot DeMarcus Cousins absentoval. 

Pro jejich trenéra Steva Kerra skončil duel předčasně, když zkritizoval trest pro Draymonda Greena. Warriors v ten moment prohrávali o sedm, ale domácí stříleli pět trestných hodů a všechny proměnili.

Steve Kerr vypěnil na rozhodčí:

Vítězné Blazers vedl Damian Lillard s 29 body a osmi asistencemi, jenže byl jen jedním z osmi hráčů svého týmu s více než deseti body. Náhradník Jake Layman pomohl 17 body, C. J. McCollum 15 body a Jusuf Nurkič 11 body plus 11 doskoky. Al-Farouq Aminu i Evan Turner zvládli 12 bodů a sedm doskoků, Seth Curry proti bratrovi přidal 11 bodů. 

Oba celky se ucházely o služby Enese Kantera, turecký pivot dal před šampiony přednost Portlandu.

Damian Lillard proti Golden State:

Denver doma udolal Sacramento 120:118, bojovalo se doslova do poslední sekundy - dopichem vlastní střely těsně před klaksonem rozhodl Nikola Jokič. Srbský pivotman si zároveň došel pro triple double, stihl 20 bodů, 18 doskoků a 11 asistencí. 

Paul Millsap si vyrovnal sezonní maximum 25 body a stihl i 13 doskoků. Malik Beasley dodal 21 bodů, ale krátce před koncem byl vyloučen. Will Barton má 13 bodů. Za Nuggets debutoval hvězdný Isaiah Thomas, jenž se od minulé sezony léčil, a dal osm bodů včetně dvou důležitých trojek během 13 minut. Denver smazal rozdíl 17 bodů.

Pro trenéra vítězů Mika Malonea skončil zápas už v prvním poločase, nechal se vyloučit po dvou technických chybách.

Buddy Hield vedl Kings 25 body, v závěru čaroval, ale v posledních 0,3 sekundách už pořádnou střelu na ruce neměl. Harrison Barnes dodal 19 bodů a 11 doskoků, Bogdan Bogdanovič 16 bodů a De’Aaron Fox 15 bodů a 10 asistencí. Nemanja Bjelica zvládl 13 bodů.

Momenty ze zápasu Denver - Sacramento:

Exwashingtonský Otto Porter Jr. táhl Chicago k vítězství nad Memphisem 122.110, když si vylepšil osobní maximum na 37 bodů a doplnil ho 10 doskoky. V zápase proměnil 16 ze 20 pokusů. 

Robin Lopez ho podpořil svým sezonním rekordem 25 bodů, Lauri Markkanen 21 body, 10 doskoky a šesti asistencemi a Bulls skončila rekordní jedenáctizápasová šňůra domácích neúspěchů. Zach LaVine dodal 15 bodů, sedm asistencí a šest doskoků.

Grizzlies táhl Avery Bradley s 15 body, Mike Conley připojil 12 bodů - stejně jako podkošové duo Jaren Jackson Jr. a Jonas Valančiunas a náhradníci Delon Wright se C. J. Milesem. Valančiunas zvládl i sedm doskoků a pět asistencí.

Otto Porter Jr. proti Memphisu:

Brooklyn potřeboval k úspěchu v Clevelandu 148:139 hned tři prodloužení, v poslední pětiminutovce navíc za to newyorští hosté konečně vzali a rozhodli 20 body. 

Čtyři z kola ven

Clevelandu se v dlouhatánském zápase s Brooklynem vyfaulovala hned čtveřice hráčů: Marquese Chriss, Larry Nance Jr, David Nwaba a Ante Žižič.

V dresu poražených Cavaliers se blýskl Jordan Clarkson, nasázel 42 bodů, což je pro něj osobní rekord, pomohlo mu sedm trojek. Po uplynutí normální hrací doby dal Clarkson 17 bodů. Zároveň má zaznamenáno osm doskoků a pět asistencí. 

Collin Sexton ho doplnil 24 body, a šesti doskoky, Marquese Chriss 23 body a sedmi doskoky. Cedi Osman přišel se 13 body, Larry Nance Jr. s osmi body a 14 doskoky. Matthew Dellavedova třináctkrát asistoval. 

Jenže ani to nestačilo. 

V poslední vteřině druhého prodloužení totiž zachránil Brooklyn těžkou trojkou DeMarre Carroll a v závěrečném prodloužení dal D’Angelo Russell 14 ze svých 36 bodů, čímž rozhodl. Přitom po první půli byl Russell jen na dvou bodech. V zápise má i osm asistencí, sedm doskoků a také sedm ztrát. 

Joe Harris pomohl Nets 25 body, Carroll 18 body a sedmi doskoky a Rondae Hollis-Jefferson 17 body a pěti doskoky. Allen Crabbe zajistil 14 bodů a sedm doskoků, Caris LeVert 12 bodů, devět asistencí a sedm doskoků a Jarrett Allen 10 body, 12 doskoky a šesti bloky. Shabazz Napier stihl 10 bodů a sedm asistencí.

D’Angelo Russell proti Clevelandu:

Boston si poradil s Detroitem 118:110, ukončili tím jeho čtyřzápasovou vítěznou šňůru. Celtics uspěli v sedmém z posledních devíti utkání, když duel otočili ve třetí čtvrtině a s blížícím se závěrem vybudovali náskok až 28 bodů.

Jayson Tatum za vítěze nastřílel 19 bodů, Gordon Hayward se poprvé v tomto roce dostal do základní pětky a zapsal 18 bodů, osm asistencí a pět doskoků. Al Horford pomohl 17 body, 14 doskoky a osmi asistencemi a Jaylen Brown připojil 17 bodů a sedm doskoků. Marcus Smart je na 16 bodech, Marcus Morris na 11 bodech a šesti doskoky. 

Pistons nepomohla velká čísla od pivotů: Blake Griffin zapsal 32 bodů a osm doskoků, Andre Drummond 21 bodů, 17 doskoků a čtyři zisky. Reggie Jackson stihl 18 bodů, Wayne Ellington 13 bodů a Luke Kennard 11 bodů a pět asistencí. 

Philadelphia zvládla povinnost, New York porazila 126:111. Přidala se tím do dlouhé řady jeho přemožitelů. Knicks si totiž svou rekordní sérii „vylepšili“ už na 18 porážek za sebou.

Mužem zápasu byl hostující pivot Joel Embiid, na soupeři si smlsnul 26 body a 14 doskoky a také předvedl, že pro něj není žádný míč ztracený. Bohužel při tom musel vystrašit herečku Reginu Kingovou a pohmoždit pracovníka Madison Square Garden.

Joel Embiid (215 centimetrů) skáče do publika pro míč:

14.února 2019 v 03:37, příspěvek archivován: 14.února 2019 v 09:47

VIDEO: .@JoelEmbiid narrowly misses @ReginaKing ... but does take out our statistician! #Knicks #NewYorkForever #HereTheyCome https://t.co/GFaGwLnwox

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

.@JoelEmbiid narrowly misses @ReginaKing ... but does take out our statistician! #Knicks #NewYorkForever #HereTheyCome https://t.co/GFaGwLnwox

Tobias Harris pomohl Sixers 25 body a šesti doskoky, Ben Simmons 18 body plus sedmi asistencemi a Jimmy Butler 13 body, osmi asistencemi a sedmi doskoky. J. J. Redick zapsal 15 bodů, Boban Marjanovič 10 bodů a osm doskoků. 

Knicks táhli nováčci: Allonzo Trier nastřílel 19 body, Mitchell Robinson se poměřil s Embiidem a posbíral 14 bodů plus 13 doskoků a čtyři bloky. Damyean Dotson zvládl 16 bodů. Dennis Smith Jr. je doplnil 13 body a pěti asistencemi, Kadeem Allen 13 body, DeAndre Jordan 12 body a sedmi doskoky. 

Jejich bývalý spoluhráč Enes Kanter mezitím podepsal smlouvu s Portlandem

Těsně před Utkáním hvězd došlo na duel Dallas - Miami, jedná se o reprízu finálových sérií z let 2006 a 2011. A i tentokrát měly hlavní role obě hvězdy dávných bojů, dallaský Dirk Nowitzki i miamský Dwyane Wade se totiž loučí s kariérami. Po středečním duelu si měnili dresy, potkají se ale znovu ve víkendové exhibici, kam je donominoval komisionář NBA

Nowitzki a Wade si vyměnili střely i dresy:

Utkání samotnému vládlo Miami a Wade byl jedním z jeho vůdců, zaznamenal 22 bodů (do poločasu 14). Dion Waiters připojil 20 bodů, Josh Richardson 14 bodů a šest asistencí, James Johnson 12 bodů a Justise Winslow 11 bodů plus 11 doskoků a šest asistencí. Heat se tím vrátili na pozice pro play off.

Ale ani Nowitzki se neztratil, nastřílel 12 bodů, což je jeden z jeho nejlepších počinů v sezoně. Jeho devatenáctiletý spoluhráč Luka Dončič těsně přišel o čtvrtý triple double kariéry, zapsal 18 bodů, 12 doskoků a devět asistencí. Tim Hardaway Jr. vysázel 20 bodů.

Phoenix si dojel pro patnáctou porážku za sebou do Los Angeles, na tamní Clippers nestačil 107:134. Vyrovnal si tím temný klubový rekord. Suns nepomohl ani životní střelecký večer Kellyho Oubreho Jr., bývalý washingtonský křídelník vysázel 28 bodů. Deandre Ayton sekundoval 20 body a osmi doskoky, Jamal Crawford 17 body a šesti asistencemi. Devin Booker zvládl jen 10 bodů, šest doskoků a pět asistencí.

Lou Williams odtáhl ofenzivu vítězů 30 body a 10 asistencemi. Stačilo mu na to 22 minut na hřišti, což za tak krátký časový úsek ještě nikdo v historii NBA nedokázal. 

Lou Williams proti Phoenixu:

Danilo Gallinari pomohl 20 body a šesti doskoky, Montrezl Harrell 19 body. Ivica Zubac se postaral o 16 bodů a sedm doskoků. Celý tým Clippers si udržel střeleckou úspěšnost na 59,5 procentech, nejlepším čísle v sezoně.   

Výsledky NBA

Cleveland Cavaliers - Brooklyn Nets 139:148 po třetím prodloužení
Indiana Pacers - Milwaukee Bucks 97:106
Boston Celtics - Detroit Pistons 118:110
New York Knicks - Philadelphia 76ers 111:126
Toronto Raptors - Washington Wizards 129:120
Chicago Bulls - Memphis Grizzlies 122:110
Minnesota Timberwolves - Houston Rockets 121:111
Dallas Mavericks - Miami Heat 101:112
Denver Nuggets - Sacramento Kings 120:118
Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 134:107
Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 129:107

Tabulka Východní konference

Tým Z V P S %
1. Milwaukee Bucks 57 43 14 6664:6107 75,4
2. Toronto Raptors 59 43 16 6745:6413 72,9
3. Indiana Pacers 58 38 20 6271:5968 65,5
4. Boston Celtics 58 37 21 6554:6182 63,8
5. Philadelphia 76ers 58 37 21 6723:6507 63,8
6. Brooklyn Nets 59 30 29 6626:6651 50,8
7. Charlotte Hornets 56 27 29 6225:6216 48,2
8. Miami Heat 56 26 30 5883:5917 46,4
9. Detroit Pistons 56 26 30 5967:6052 46,4
10. Orlando Magic 58 26 32 6116:6216 44,8
11. Washington Wizards 58 24 34 6607:6779 41,4
12. Atlanta Hawks 57 19 38 6325:6748 33,3
13. Chicago Bulls 58 14 44 5984:6474 24,1
14. Cleveland Cavaliers 58 12 46 5972:6583 20,7
15. New York Knicks 57 10 47 6002:6521 17,5

Tabulka Západní konference

Tým Z V P S %
1. Golden State Warriors 57 41 16 6772:6367 71,9
2. Denver Nuggets 57 39 18 6383:6104 68,4
3. Oklahoma City Thunder 56 37 19 6457:6149 66,1
4. Portland Trail Blazers 57 34 23 6459:6287 59,6
5. Houston Rockets 57 33 24 6449:6330 57,9
6. Utah Jazz 57 32 25 6224:6039 56,1
7. San Antonio Spurs 59 33 26 6628:6570 55,9
8. Los Angeles Clippers 59 32 27 6741:6714 54,2
9. Sacramento Kings 57 30 27 6464:6534 52,6
10. Los Angeles Lakers 57 28 29 6398:6466 49,1
11. Minnesota Timberwolves 57 27 30 6377:6367 47,4
12. Dallas Mavericks 57 26 31 6196:6198 45,6
13. New Orleans Pelicans 58 25 33 6690:6653 43,1
14. Memphis Grizzlies 59 23 36 5935:6123 39
15. Phoenix Suns 59 11 48 6250:6852 18,6
Autoři: ,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

21. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Rallye Šumava ukončila tragická nehoda, zemřela při ní spolujezdkyně

20. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  20:59

Tragédie se odehrála při Rallye Šumava. Při sobotní rychlostní zkoušce havarovala nedaleko Strážova...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pardubice - Třinec 6:3. Domácí si k první výhře pomohli drtivým finišem

17. dubna 2024  17:40,  aktualizováno  22:44

Je vyrovnáno. Hokejisté Pardubic dosáhli na své první vítězství v letošním finále extraligového...

Třinec - Pardubice 2:6, série je srovnána. Domácí dostali lekce z přesilovek

21. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:38

Do Pardubic se extraligové finále přesune za vyrovnaného stavu 2:2. Hokejisté Třince ve čtvrtém...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Slavia zakopla, Sparta vyhraje základní část. V elitní skupině bude i Boleslav

20. dubna 2024  14:20,  aktualizováno  21.4 20:05

I když doma dostali tři góly, sparťanští fotbalisté v sobotu odpoledne v divokém utkání s Baníkem...

Drama v tiebreaku na závěr. Budějovice slaví jedenáctý titul v extralize

25. dubna 2024  21:16,  aktualizováno  22:29

Volejbalisté Českých Budějovic získali jedenáctý extraligový titul. Ve čtvrtém finále porazili...

Kvapilová se loučí s Duklou. Hvězda extraligy přestupuje do Prostějova

25. dubna 2024  22:14

Nejvíce bodující volejbalistka extraligy Nikol Kvapilová po pěti sezonách opouští Duklu Liberec, s...

Tři české jachtařky pro Paříž. Kvalifikovaly se i Burská s Tkadlecovou

25. dubna 2024  20:54

Český jachting bude na olympijských hrách po windsurfařce Kateřině Švíkové zastupovat i posádka...

ONLINE: Manchester City může přeskočit druhý Liverpool, hraje v Brightonu

25. dubna 2024  20:50

Fotbalisté Manchesteru City se v dohrávce 34. kola Premier League představí v Brightonu. V případě...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...