Satoranský řídil výhru Washingtonu. Wade sestřelil šampiony s klaksonem

  5:35aktualizováno  21:41
Washington se po čtyřech porážkách dočkal vítězství. K úspěchu v basketbalové NBA si dojel do Brooklynu. Tomáš Satoranský se pod výsledek 125:116 podepsal především 10 asistencemi. Slaví se v Miami, na sérii šesti domácích porážek fandové zapomněli po cenné a vymodlené výhře 126:125 nad Golden State, těžkou trojkou s klaksonem ji trefil Dwyane Wade.
Dwyane Wade (3) z Miami slaví výhru nad Golden State.

Dwyane Wade (3) z Miami slaví výhru nad Golden State. | foto: AP

Washingtonu se play off v posledních týdnech vzdalovalo, zato Brooklyn se pevně usadil na šesté pozici Východní konferenci. A zpočátku to vypadalo, že oba týmy potvrdí, v jaké formě se ocitly. 

Nets utkání rozjeli šňůrou 10:0 - jenže to bylo to nejhorší, co se jim mohlo stát. O svůj náskok poměrně rychle přišli a Wizards jim v první, druhé a zejména ve třetí čtvrtině unikali. Postupně si vybudovali obří vedení o 28 bodů. 

Brooklyn sice ještě v závěru zabojoval a stahoval, v závěrečné dvanáctiminutovce nasázel 37 bodů, ale Satoranského smeč po útočném doskoku na 125:111 v předposlední minutě vítězství jistila.

Český rozehrávač pomohl k výhře sedmi body, 10 asistencemi a dvěma doskoky.

Bradley Beal vysázel 31 bodů. Úspěšně tak zakončil nejvydařenější měsíc kariéry, v němž měl průměr 30,9 bodů na zápas. „To je hezké, ale já se jen snažím pomoci týmu vyhrávat. Teď své hře hodně věřím, ale nezajímají mě individuální statistiky. Jen se snažím dostat tým do play off,“ prohlásil Beal.

Trevor Ariza má double double za 23 bodů a 12 doskoků a k nim pět asistencí. Thomas Bryant zvládl 18 bodů, Jeff Green 15 bodů a Bobby Portis 10 bodů plus 12 doskoků. Jabari Parker zvládl dokonce 14 doskoků, vedle nich i devět bodů.

28.února 2019 v 05:23, příspěvek archivován: 28.února 2019 v 11:18

Bradley Beal on averaging 30 PPG in February: "It’s a huge accomplishment. I just want to win – whatever it looks like. Sometimes it’s going to involve me scoring 30-plus and some nights I won’t have to. So whatever it looks like, I want to go out there." https://t.co/wm1U3StaY1

Wizards pomáhala dobrá souhra, když u prvních 26 košů měli 23 asistencí. Těch nasbírali celkem 34, zdaleka nejvíce Satoranský. Washington se ještě drží v teoretickém boji o play off, na osmé Charlotte, které prohrálo s Houstonem 113:118, však stále ztrácí tři výhry.

Poražené Nets znovu vedl D’Angelo Russell, autor 28 bodů a sedmi asistencí. Shabazz Napier ho doplnil 22 body, Jarrett Allen 12 body, šesti doskoky a třemi bloky.

Miami by mohl triumf 126:125 nad Golden State nastartovat třeba až k návratu na pozice pro play off, se kterých nedávno sestoupilo. Loučící se Dwyane Wade stihl další moment, na který se bude vzpomínat. V posledním útoku se nenechal ovlivnit blokem Jordana Bella a rychle vyslal na koš Warriors ještě jednu tříbodovou střelu - a ono to vyšlo.

„Byl jsem v takové pozici mnohokrát a mnohokrát jsem nedal. A trefit takovou střelu z jedné nohy odhodem od hrudníku, to je bláznivé. Je skvělé, že se to povedlo před našimi fanoušky,“ řekl Wade, který poté bouřlivě slavil možná poslední vítěznou střelu kariéry, což s úsměvem sledovali i poražení Warriors.

Dwyane Wade proti Golden State:

Celkově si Wade připsal 25 bodů, když proměnil pět z osmi tříbodových pokusů, a sedm doskoků. Zastínil velké (nebo aspoň slušné) výkony ofenzivního tria Golden State: Klay Thompson vysázel 36 bodů, když proměnil sedm trojek, Kevin Durant pomohl 29 body a Stephen Curry zařídil 24 bodů. 

Mladý náhradník Jordan Bell se kromě „zbytečného“ bloku na Wadea připomněl 10 body a šesti doskoky. Společně málem dovedli k výhře zápas, ve kterém prohrávali až o 24 bodů, v poslední minutě však poztráceli čtyřbodový náskok.

„Samozřejmě by bylo lepší sledovat to, kdybychom nebyli na palubovce jako poražený tým, ale i tak bylo skvělé vidět, jak takový hráč zas může vyskočit na stůl časomíry a slavit s fanoušky,“ ocenil Curry soupeře.

Goran Dragič odehrál v dresu Miami nejlepší zápas po nedávném návratu z marodky, k výhře pomohl z pozice náhradníka 27 body (čtyři trojky). Dvacet bodů dal ve druhé čtvrtině, 11 z nich v rozmezí pouhých 69 sekund. 

Josh Richardson trefil dokonce pět trojek a je na 21 bodech, Kelly Olynyk zapsal 15 bodů a Justise Winslow se vrátil 11 body, šesti doskoky a pěti asistencemi. Bam Adebayo si došel pro double double 11 bodů a 10 doskoků.

Celkem se zpoza oblouku hráči Heat prosadili v 18 případech, Warriors mají na kontě „jen“ v 17 trojek.

Brook vs. Robin 6:5

Středeční večer přinesl dvojčatům Brookovi a Robinu Lopezovým propad střeleckých čísel. Dlouháni nezazářili ani na doskoku. Zato oba vládli statistice bloků.

Brook pomohl Milwaukee k jednobodové výhře šesti bloky, Robin podpořil defenzivu Chicaga pěti bloky, jeho Bulls vyhráli o body dva.

Nejlepší ligový tým Milwaukee vydřel triumf 141:140 v hale Sacramenta až po prodloužení. Zazářil hostující rozehrávač Eric Bledsoe, který nasbíral triple double 26 bodů, 13 asistencí a 12 doskoků, Bucks nasměroval k výhře pěti body v prodloužení.

Na přestřelce se výrazně podíleli také Malcolm Brogdon s 25 body, Nikola Mirotič s 21 body a osmi doskoky, Khris Middleton s 21 body, sedmi asistencemi a šesti doskoky, zápas ale kvůli křečím nedohrál. Tradiční lídr Janis Adetokunbo odehrál pro potíže s kolenem jen 24 minut, během kterých zaznamenal 17 bodů a sedm doskoků. Brook Lopez stihl jen sedm bodů, ale na kontě má i šest bloků.

Eric Bledsoe proti Sacramentu:

Kings nakonec nestačilo 32 bodů a šest doskoků od Buddyho Hielda, Bogdan Bogdanovič zaujal 28 body (trojky 5/8), osmi doskoky a osmi asistencemi, nováček Harry Giles III. stihl 18 bodů a sedm doskoků, rozehrávač De’Aaron Fox 17 bodů, devět asistencí a šest doskoků a křídelník Harrison Barnes 15 bodů a 14 doskoků.

Willie Cauley-Stein zvládl 10 bodů a devět doskoků, další z pivotmanů Marvin Bagley III. si v zápase poranil koleno, stihl jen devět bodů a sedm doskoků.

Los Angeles Lakers vrátili New Orleans nedávnou porážku, doma ho porazili 125:119. LeBron James je vedl 33 body, 10 asistencemi a šesti doskoky, Rajon Rondo pomohl 11 body, 16 asistencemi a sedmi doskoky.

Z mladíků se nejvíc prosadili Brandon Ingram (23 bodů a šest doskoků) s Kylem Kuzmou (22 bodů), Reggie Bullock pomohl 14 body, JaVale McGee 10 body. 

Pelicans nepomohl ani velký večer Juliuse Randla, který se proti bývalému týmu vyhecoval k 35 bodům a šesti doskokům. Anthony Davis zvládl 22 bodů a osm doskoků, prostor dostal na necelých 21 minut. Jrue Holiday má ve statistikách 19 bodů, 10 asistencí a sedm doskoků, nováček Frank Jackson 15 bodů. Darius Miller si všech svých 11 bodů schoval do poslední čtvrtiny. Elfrid Payton zvládl kromě šesti bodů i 11 doskoků a devět asistencí.

LeBron James proti New Orleans:

Boston podtrhl své soužení domácí porážkou s Portlandem 92:97, nestačil na čtvrtého soupeře v řadě. Kyrie Irving sice za Celtics nastřílel 31 bodů, jenže hostující Damian Lillard ho překonal 33 body.

Maurice Harkless zapsal na straně vítězů 17 bodů a 10 doskoků, Jusuf Nurkič 16 bodů a šest doskoků a C. J. McCollum 14 bodů. Blazers uspěli popáté za sebou, z toho počtvrté v rolích hostů.

Irvinga v dresu Celtics nejvíc podpořil Jayson Tatum se 14 body, Marcus Smart zvládl 13 bodů, šest doskoků a pět asistencí a na 13 bodů se dostal i Al Horford. Jaylen Brown má double double 10 bodů a 10 doskoků.

Duel Atlanta - Minnesota nabídl tři skvělé individuální výkony. Hostující Karl-Anthony Towns se po nedávné autonehodě vrátil s velkou chutí a blýskl se 37 body plus 18 doskoky, závěr se ho však pro šest faulů netýkal a jeho Timberwolves prohráli 123:131 po prodloužení. Na straně Hawks odpovídalo mladé duo Trae Young a John Collins.

Young zopakoval své čerstvé osobní maximum 36 bodů, díky 10 asistencím a osmi doskokům zároveň útočil na triple double. Druhák Collins ho doplnil 34 body a osmi doskoky, v poslední čtvrtce nastřílel 18 bodů a pomohl dostat zápas do prodloužení. Veterán Vince Carter pomohl 17 body, DeAndre’ Bembry přidal 16 bodů, 14 doskoků a tři bloky.

Momenty za zápasu Atlanta - Minnesota:

Andrew Wiggins podpořil Townse 21 body, Derrick Rose 18 bdoy, šesti asistencemi a šesti doskoky a Josh Okogie 15 body, Tyus Jones doplnil sedm bodů 11 asistencemi.

Jak uvedeno výše, Houston si poradil v Charlotte 118:113. James Harden k tomu pomohl 30 body. Při svalových potížích se podruhé za sebou trápil střelecky, proměnil 10 z 29 pokusů, trojky měl 1/11, ale 15 sekund před koncem uspěl při trestných hodech. Svůj výkon pozvedl sedmi asistencemi při jediné ztrátě.

Clint Capela ho doplnil 23 body plus osobním rekordem 17 doskoků. Chris Paul stihl 17 bodů a 10 asistencí, zářil hlavně v závěru. O 15 bodů se postarali P. J. Tucker a Gerald Green.

Domácí Kemba Walker dominoval zápasu v první půli, když nastřílel 27 ze svých 35 bodů. To ho ještě bránil Eric Gordon. Po pauze se ho ale ujal Paul a ukázal, že je i v 33 letech elitním obranářem. Walker má na kontě i pět zisků.

Kemba Walker proti Houstonu:

Jeremymu Lambovi sedí role šestého muže Hornets, zapsal 18 bodů, 14 doskoků a šest asistencí. Nicolas Batum zvládl 17 bodů a po šesti doskocích a asistencích, Cody Zeller zvládl 13 bodů a sedm doskoků, Marvin Williams 12 bodů a sedm doskoků.

Utah se dostal ze sedmnáctibodové ztráty a Los Angeles Clippers doma porazil 111:105. Při vyrovnaném boji o play off tím získal výhodu lepších vzájemných zápasů.

Donovan Mitchell k úspěchu Jazz přispěl 32 body, double double mají Rudy Gobert (20 bodů a 13 doskoků a k nim čtyři bloky) i Derrick Favors (13 bodů a 11 doskoků a k nim tři bloky), Ricky Rubio je podpořil 13 body, Joe Ingles 11 body, šesti asistencemi, pěti doskoky a (osobním rekordem) třemi bloky. Gobert se dostal přes metu 4000 doskoků.

Clippers vedli osmnáctibodoví Lou Williams a Danilo Gallinari, Williams přidal šest asistencí a celkově překonal hranici 3000 asistencí. Montrezl Harrell zařídil 16 bodů a osm doskoků, nováček Shai Gilgeous-Alexander 13 bodů a Patrick Beverley je doplnil 12 body a 10 doskoky. JaMychal Green zvládl kromě 10 bodů i osm doskoků.

Donovan Mitchell proti LA Clippers:

San Antonio se vrátilo domů po 25 dnech a osmi venkovních utkáních. A hned uspělo 105:93 nad rozjetým Detroitem. LaMarcus Aldridge zapsal 24 bodů a DeMar DeRozan 17 bodů, 13 doskoků a osm asistencí. Maco Belinelli je podpořil 17 body, Derrick White 15 body a Jakob Pöltl 11 body plus 14 doskoky a třemi bloky. Bryn Forbes odstoupil kvůli problému s kolenem.

Pistons podlehli z posledních devíti utkání teprve podruhé, nestačilo 22 bodů Reggieho Jacksona (trefil pět trojek), 17 bodů, sedm doskoků a sedm asistencí Blakea Griffina či 10 bodů, 17 doskoků a čtyři zisky Andreho Drummonda. Wayne Ellington a Langston Galloway stihli po 11 bodech.

Dallas ukončil pětizápasovou sérii nezdarů, když zastavil Indianu 110:101. Vedli ho dva nováčci: Luka Dončič zapsal den před svými dvacátými narozeninami 26 bodů, 10 doskoků a sedm asistencí, Jalen Brunson si osobní rekord posunul na 24 bodů a připojil pět asistencí. Tim Hardaway Jr. je podpořil 20 body, Dwight Powell 12 body a sedmi doskoky a Dirk Nowitzki 11 body.

Bojan Bogdanovič táhl Pacers s 22 body, Wesley Matthews proti svým nedávným spoluhráčům zapsal 20 bodů. Myles Turner pomohl 13 body či čtyřmi zisky, Thaddeus Young 11 body.

Luka Dončič proti Indianě:

Chicago uspělo počtvrté za pět utkání, v souboji dvou týmů ze dna obou konferencí překonalo Memphis 109:107.

Zach LaVine za Bulls vysázel 30 bodů, 12 z nich si nechal do poslední čtvrtiny. Lauri Markkanen zapsal 22 bodů (dvacetibodovou metu překonal podesáté za sebou) a 10 doskoků a Otto Porter Jr. pomohl 20 body, šesti doskoky a třemi asistencemi, bloky i zisky. Ryan Arcidiacono zvládl 12 bodů. Robin Lopez zapsal pět bloků.

Nejlepším mužem Grizzlies byl Avery Bradley s 23 body, sedmi asistencemi a sedmi doskoky, Mike Conley zvládl 21 bodů a šest asistencí a Jonas Valančiunas s Justinem Holidayem se sešli na 13 bodech, Valančiunas přidal sedm doskoků, Holiday šest. Joakim Noah je z postu náhradníka doplnil 12 body a devíti doskoky.

Výsledky NBA

Charlotte Hornets - Houston Rockets 113:118
Atlanta Hawks - Minnesota Timberwolves 131:123 po prodl.
Brooklyn Nets - Washington Wizards 116:125 (za hosty Satoranský 7 bodů, 10 asistencí, 2 doskoky)
Miami Heat - Golden State Warriors 126:125
Boston Celtics - Portland Trail Blazers 92:97
Memphis Grizzlies - Chicago Bulls 107:109
Dallas Mavericks - Indiana Pacers 110:101
San Antonio Spurs - Detroit Pistons 105:93
Utah Jazz - Los Angeles Clippers 111:105
Sacramento Kings - Milwaukee Bucks 140:141 po prodl.
Los Angeles Lakers - New Orleans Pelicans 125:119

Tabulka Východní konference

Tým Z V P S %
1. Milwaukee Bucks 61 47 14 7160:6578 77
2. Toronto Raptors 62 45 17 7081:6738 72,6
3. Indiana Pacers 62 40 22 6726:6414 64,5
4. Philadelphia 76ers 61 39 22 7055:6849 63,9
5. Boston Celtics 62 37 25 6954:6621 59,7
6. Brooklyn Nets 63 32 31 7059:7089 50,8
7. Detroit Pistons 60 29 31 6417:6484 48,3
8. Charlotte Hornets 61 28 33 6775:6809 45,9
9. Orlando Magic 62 28 34 6568:6621 45,2
10. Miami Heat 60 27 33 6328:6391 45
11. Washington Wizards 61 25 36 6954:7137 41
12. Atlanta Hawks 62 21 41 6900:7333 33,9
13. Chicago Bulls 62 17 45 6435:6923 27,4
14. Cleveland Cavaliers 61 14 47 6305:6911 23
15. New York Knicks 61 13 48 6450:6948 21,3

Tabulka Západní konference

Tým Z V P S %
1. Golden State Warriors 61 43 18 7255:6844 70,5
2. Denver Nuggets 60 42 18 6741:6416 70
3. Oklahoma City Thunder 60 38 22 6955:6667 63,3
4. Portland Trail Blazers 61 38 23 6922:6703 62,3
5. Houston Rockets 61 36 25 6910:6777 59
6. Utah Jazz 60 34 26 6607:6401 56,7
7. San Antonio Spurs 63 34 29 7053:7014 54
8. Los Angeles Clippers 63 34 29 7175:7166 54
9. Sacramento Kings 61 31 30 6951:7028 50,8
10. Los Angeles Lakers 61 30 31 6854:6929 49,2
11. Minnesota Timberwolves 61 29 32 6855:6847 47,5
12. Dallas Mavericks 61 27 34 6631:6659 44,3
13. New Orleans Pelicans 63 27 36 7289:7252 42,9
14. Memphis Grizzlies 63 24 39 6365:6561 38,1
15. Phoenix Suns 62 12 50 6584:7204 19,4
Autoři: ,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

21. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Rallye Šumava ukončila tragická nehoda, zemřela při ní spolujezdkyně

20. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  20:59

Tragédie se odehrála při Rallye Šumava. Při sobotní rychlostní zkoušce havarovala nedaleko Strážova...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pardubice - Třinec 6:3. Domácí si k první výhře pomohli drtivým finišem

17. dubna 2024  17:40,  aktualizováno  22:44

Je vyrovnáno. Hokejisté Pardubic dosáhli na své první vítězství v letošním finále extraligového...

Slavia zakopla, Sparta vyhraje základní část. V elitní skupině bude i Boleslav

20. dubna 2024  14:20,  aktualizováno  21.4 20:05

I když doma dostali tři góly, sparťanští fotbalisté v sobotu odpoledne v divokém utkání s Baníkem...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Třinec - Pardubice 2:6, série je srovnána. Domácí dostali lekce z přesilovek

21. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:38

Do Pardubic se extraligové finále přesune za vyrovnaného stavu 2:2. Hokejisté Třince ve čtvrtém...

Šermíři Ruska a Běloruska nebudou na olympiádě, nepřihlásili se do kvalifikace

23. dubna 2024  20:03

Na letních olympijských hrách v Paříži nebudou startovat ruští ani běloruští šermíři. Evropská...

Lvi vydřeli naději na obhajobu. Třetí finále proti Budějovicím vyhráli

23. dubna 2024  19:44

Volejbaloví Lvi Praha udrželi naději na obhajobu mistrovského titulu. Třetí finále proti Českým...

Hokejová reprezentace se sešla v Bratislavě ještě bez Davida Špačka a Ticháčka

23. dubna 2024  19:38

Čeští hokejisté se sešli v Bratislavě ke čtvrtému týdnu přípravy na mistrovství světa v Praze a z...

Slovák, Slovinec, Rumun či Švéd, jenž vyloučil Holeše. Kdo jsou sudí pro Euro

23. dubna 2024  19:26

Slovenský sudí Ivan Kružliak, Slavko Vinčič ze Slovinska, István Kovács z Rumunska či švédský...

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které sdílela na Instagramu...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...