Satoranský má výhru nad Dončičem. LeBron přestřílel Jordana

  5:33aktualizováno  12:15
Washington otočil duel s Dallasem a v basketbalové NBA se raduje z triumfu 132:123. K výhře nad fenomenálním mladíkem Lukou Dončičem pomohl český rozehrávač Tomáš Satoranský coby nejvytíženější hráč zápasu, se 14 body, 11 asistencemi a osmi doskoky měl blízko k triple double. LeBron James z LA Lakers se ve střeleckém pořadí posunul na čtvrtou pozici, když odsunul Michaela Jordana.
Tomáš Satoranský (vlevo) a Bradley Beal z Washingtonu se povzbuzují během...

Tomáš Satoranský (vlevo) a Bradley Beal z Washingtonu se povzbuzují během zápasu s Dallasem. | foto:  Michal Růžička, MAFRA

Čerstvě dvacetiletý Luka Dončič proti Washingtonu předvedl, proč je budoucností Dallasu a celé NBA. Nastřádal 31 bodů, 11 doskoků, sedm asistencí a čtyři zisky a bavil diváky.

Především jeho zásluhou měli Mavericks šanci na prodloužení své devítizápasové vítězné série ve Washingtonu. Ale Wizards stále ještě pomýšlejí na play off a v koncovce chtěli triumf víc než hosté, kteří v Západní konferenci postup sotva vybojují.

Washington prohrával v první čtvrtině prohrával už o 13 bodů. Ještě do poločasu se ale sebral a srovnal krok. Rozhodující moment přišel osm minut před koncem, kdy Dallas vedl o tři body, ale Satoranský čtyřmi body v řadě vrátil domácím vedení, následně nahrál na trojku Trevoru Arizovi a Wizards už výhru nepustili.

Wizards vyhráli tři z posledních čtyř zápasů, ale stále jsou ve Východní konferenci jedenáctí se ztrátou tří výher na deváté Orlando a osmé Miami. „Náš cíl je dostat se do play off. Dokud bude šance, musíme se o ni rvát,“ řekl Bradley Beal.

Momenty ze zápasu Washington - Dallas:

Právě Beal vedl domácí celek 30 body, osmi asistencemi a sedmi doskoky, potlesku se mu dostalo hlavně za smeč přes hostujícího pivota Salaha Medžriho, jenž měří přes 215 centimetrů. Největší prostor na hřišti měl ale Satoranský. 

Český reprezentant odehrál 41 a půl minuty a 11 asistencemi si vyrovnal osobní rekord, zároveň byl - na své poměry - aktivní střelecky, z 11 pokusů ale trefil jen čtyři (mrzet ho budou trojky 0/4). Ke 14 bodům jej postrčilo šest úspěšných trestných hodů (ze sedmi pokusů).

Trevor Ariza pomohl Wizards 22 body a šesti doskoky, Jabari Parker se postaral o 20 bodů a devět doskoků a Jeff Green nastřílel 16 bodů - včetně dvou klíčových trojek v závěru, díky nimž domácí definitivně odskočili. Bobby Portis zajistil 12 bodů a osm doskoků.

Dončiče podpořili kanadský pivot Dwight Powell s (novým osobním rekordem) 26 body a 10 doskoky, náhradník Justin Jackson, který na cestě k 18 bodům trefil pět trojek ze sedmi pokusů, a Tim Hardaway Jr. se 17 body. Jalen Brunson zajistil 11 bodů a osm asistencí.

Utkání Washingtonu s Dallasem sledoval i český premiér Andrej Babiš s manželkou Monikou, český reprezentant se následně odmítl s politikem setkat.

LeBron James se dostal přes 32 292 bodů, které v základní části NBA nastřílel Michael Jordan. Tahoun LA Lakers se na čtvrtou pozici historického pořadí prosadil v polovině druhé čtvrtiny svým 14. bodem proti Denveru. Celkem jich nasázel 31.

Poté, co James překonal Jordana, vzali si Lakers time out a celá hala zatleskala ve stoje. „Během dětství jsem obdivoval Jordana jako nejlepšího hráče všech dob. Pokořit tento milník je pro mě velká čest,“ řekl James, který k tomu potřeboval 1190 zápasů. Jordan to stihl za 1072 duelů.

Trefa s faulem, po které se LeBron James dostal přes číslo Michaela Jordana:

07.března 2019 v 05:26, příspěvek archivován: 07.března 2019 v 06:27

VIDEO: LeBron James has just passed Michael Jordan for fourth all-time in scoring. https://t.co/bFXZ0vRYbG

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

LeBron James has just passed Michael Jordan for fourth all-time in scoring. https://t.co/bFXZ0vRYbG

Posledními třemi výzvami pro čtyřiatřicetiletou superhvězdu zůstávají Kobe Bryant (33 643 bodů), Karl Malone (36 928 bodů) a Kareem Abdul-Jabbar (38 387 bodů). V tuto chvíli má James ve statistikách uvedeno 32 311 bodů.

Lakers s Denverem nakonec prohráli 99:115, i když v závěrečné části takřka smazali rozdíl až 23 bodů a po Jamesových šestkách se přiblížili na 87:89. Na druhé straně však několika trefami kontroval Gary Harris a hostujícího favorita uklidnil.

Jednalo se o souboj dvou celků, které prohrály poslední tři zápasy. Denver se po úspěchu může vrátit k nahánění Golden State, které vévodí Západní konferenci, Lakers s dalším a dalším nezdarem ztrácejí víru v play off.

LeBron James proti Denveru:

Lakers mají v závěru sezony i smůlu na zranění, a tak kromě Lonza Balla a  Tysona Chandlera absentovali Kyle Kuzma s Brandonem Ingramem. Vedle Jamese, který 31 bodů podpořil sedmi doskoky a sedmi asistencemi, se nejvíce prosadili JaVale McGee se 16 body a šesti doskoky a náhradník Alex Caruso s 15 body a šesti doskoky. Moritz Wagner stihl 11 bodů.

Will Barton táhl Nuggets s 23 body, Jamal Murray dodal 19 bodů a osm doskoků, Gary Harris 19 bodů a šest doskoků a Paul Millsap 16 bodů plus osm doskoků. Nikola Jokič nastřádal 12 bodů, 17 doskoků, osm asistencí a tři zisky.

Den po velké výhře nad Golden State uspěl Boston v Sacramentu 111:109. Za hrdinu pro fandy Celtics se znovu pasoval Gordon Hayward, když dvě sekundy před koncem trefil vítěznou střelu. Napravil tím svůj čerstvý faul na Buddyho Hielda - bahamský tahoun Kings v tu chvíli střílel trojku, a tak mohl nerušeně vyrovnat tříbodový rozdíl z trestných hodů.

Koncovka zápasu Sacramento - Boston:

Nejlepším střelcem Celtics se stal Jayson Tatum s 24 body, Al Horford ho doplnil 21 body, 11 doskoky a sedmi asistencemi a Marcus Morris 19 body. Terry Rozier nahradil Kyrieho Irvinga 16 body a šesti doskoky. Hayward zvládl celkem 12 bodů a pět asistencí. 

Na post nejlepšího střelce Kings se dostal Harrison Barnes coby autor 24 bodů,navíc doskočil osm míčů, Hield zvládl 23 bodů a rovněž osm doskoků. Willie Cauley-Stein má zapsáno 19 bodů a sedm doskoků, De’Aaron Fox 16 bodů a sedm asistencí a Bogdan Bogdanovič 14 bodů. 

Sacramento ztratilo čtvrtý z posledních pěti zápasů a o naději na místo v play off Západní konference přichází.

Detroit pokračuje ve svém útoku na play off, s Minnesotou si poradil 131:114, závěrečnou čtvrtinu ovládl 41:26. V zápase smazal odstup 16 bodů. 

Dařilo se Andremu Drummondovi. Nejen že ubránil ve formě hrajícího Karla-Anthonyho Townse, ale sám zaznamenal 31 bodů a 15 doskoků a připsal si šestnáctý double double za sebou. Chybějí mu už jen dva k vyrovnání vlastního klubového rekordu z minulé sezony. Drummond zároveň „přežil“ faul Taje Gibsona - ten byl za úder loktem vyloučen.

07.března 2019 v 03:09, příspěvek archivován: 07.března 2019 v 21:56

VIDEO: Taj Gibson ejected... thoughts? https://t.co/NObsncIF7B

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

Taj Gibson ejected... thoughts? https://t.co/NObsncIF7B

Mladý trojkař Luke Kennard pomohl 21 body, další náhradník Ish Smith 19 body. Pistons slaví desátou výhru z posledních 12 zápasů a vrátili se nad padesátiprocentní bilanci. 

Towns se propracoval na pozici nejlepšího střelcem Timberwolves s 24 body, ale závěru se šesti fauly jen přihlížel. Andrew Wiggins zajistil 18 bodů, Jeff Teague 15 bodů a osm asistencí.

Andre Drummond proti Minnesotě:

Miami se dostává do formy a jeho triumf 91:84 v Charlotte může být pro naděje na postup do bojů o titul klíčový. Kanadský pivot floridského celku Kelly Olynyk byl s 22 body nejlepším střelcem celého zápasu (trojky 5/7), navíc doskočil 11 míčů, další podkošový hráč Hassan Whiteside ho podpořil 18 body a 15 doskoky. Josh Richardson stihl 13 bodů. Dwyane Wade zvládl jen osm bodů a šest asistencí.

Kemba Walker, lídr Hornets, si ze zápasu odnesl 20 bodů, sedm asistencí a Wadeův dres, Frank Kaminsky rovněž zapsal 20 bodů a Cody Zeller se dostal na 10 bodů a 10 doskoků. 

Zach LaVine zařídil 39 body výhru Chicaga nad Philadelphií 108:107. Postaral se i o vítězný koš vteřinu a půl před koncem po nájezdu s faulem. Celkem dal v posledních šesti minutách 13 bodů a pomohl smazat desetibodový odstup Bulls na Sixers.

Robin Lopez sekundoval 19 body a devíti doskoky, Otto Porter Jr. zapsal 15 bodů a devět doskoků a Lauri Markkanen 11 bodů a osm doskoků.

Zach LaVine proti Philadelphii:

Jimmy Butler byl nejlepším střelcem Philadelphie, proti bývalému týmu zaznamenal 22 bodů. Ben Simmons stihl 18 bodů, 11 doskoků, sedm asistencí a čtyři zisky, J. J. Redick 15 bodů a Tobias Harris 13 bodů. 

Zápas završila kuriózní situace: rozhodčí po zkoumání videa dali Philadelphii ještě půlsekundu na obrat, chicagský křídelník Otto Porter Jr. však o tom zprvu nevěděl. Že je postrádán, se dozvěděl, když odevzdával svůj vzorek na dopingové kontrole. „Zase jsem si oblékl dres, ale než jsem to stihl, už byl konec,“ poznamenal Porter ke své absenci.

07.března 2019 v 05:24, příspěvek archivován: 07.března 2019 v 08:07

Otto Porter Jr.: "I was doing something for the league. Wayne subbed in for me. I was already in midstride so I couldn't stop. People were looking for me and couldn't find me. By that time, it was too late. I grabbed my jersey but heard buzzer and turned around to finish process"

LaMarcus Aldridge táhl 32 body a devíti doskoky San Antonio k vítězství 111:104 v Atlantě, v závěru ho sedmi body v řadě podpořil Derrick White (celkem 18 bodů, devět asistencí, šest doskoků a šest bloků). DeMar DeRozan je podpořil 14 body a sedmi asistencemi.

Trae Young se stal nejlepším střelcem Hawks, ale na 22 bodů potřeboval 24 střel, trefil jen jednu trojku. John Collins se vrátil po třech zápasech 18 body a 10 doskoky. 

Spencer Dinwiddie se stal hlavní postavou Brooklynu v zápase s Clevelandem. Nets velel k výhře 113:107, když nastřílel 28 bodů, z toho 12 v poslední čtvrtině. D’Angelo Russell se přidal 25 body. Jarrett Allen zvládl 15 bodů a 11 doskoků a Caris LeVert 14 bodů. 

Kevin Love byl nejlepším hráčem Cavaliers s 24 body a 16 doskoky, David Nwaba ho doplnil 22 body, Larry Nance Jr. 17 body, 10 doskoky a čtyřmi zisky. Jordan Clarkson je na 14 bodech a sedmi doskocích.

Spencer Dinwiddie proti Clevelandu:

Pivotmani Utahu zazářili při výhře 114:104 nad New Orleans. Derrick Favors zaznamenal 25 bodů, Rudy Gobert ho podpořil 22 body, 13 doskoky a čtyřmi bloky. Donovan Mitchell v dresu Jazz zaznamenal 22 bodů a sedm doskoků, ale taky má na kontě osm ztrát, Joe Ingles 10 bodů, 10 asistencí a osm asistencí. 

Julius Randle byl nejlepším střelcem Pelicans s 23 body, Anthony Davis zajistil 16 bodů za 21 minut, Jrue Holiday také zapsal 16 bodů. Frank Jackson je doplnil 13 body.

Střelcem večera byl Devin Booker, který zazářil v souboji nejslabších týmů obou konferencí. Phoenix dovedl k domácí výhře 107:96 nad New Yorkem svým sezonním maximem 41 bodů (šest trojek). Suns vyhráli čtvrtý z posledních pěti duelů.

Kelly Oubre Jr. pomohl vítězům 18 body, Tyler Johnson 14 body. 

DeAndre Jordan se vrátil do sestavy Knicks 17 body, Noah Vonleh, Damyean Dotson a Dennis Smith Jr. zaznamenali po 15 bodech. Dotson zvládl i devět doskoků a pět asistencí.

Devin Booker proti New Yorku:

Výsledky NBA

Charlotte Hornets - Miami Heat 84:91
Detroit Pistons - Minnesota Timberwolves 131:114
Washington Wizards - Dallas Mavericks 132:123 (za domácí Satoranský 14 bodů, 11 asistencí, 8 doskoků)
Atlanta Hawks - San Antonio Spurs 104:111
Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers 113:107
Chicago Bulls - Philadelphia 76ers 108:107
New Orleans Pelicans - Utah Jazz 104:114
Phoenix Suns - New York Knicks 107:96
Sacramento Kings - Boston Celtics 109:111
Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 99:115

Tabulka Východní konference

Tým Z V P S %
1. Milwaukee Bucks 64 48 16 7507:6927 75
2. Toronto Raptors 65 46 19 7402:7074 70,8
3. Indiana Pacers 65 42 23 7065:6742 64,6
4. Philadelphia 76ers 65 41 24 7501:7287 63,1
5. Boston Celtics 66 40 26 7404:7036 60,6
6. Detroit Pistons 63 32 31 6789:6798 50,8
7. Brooklyn Nets 67 34 33 7499:7524 50,7
8. Miami Heat 64 30 34 6768:6797 46,9
9. Orlando Magic 66 30 36 6987:7050 45,5
10. Charlotte Hornets 64 29 35 7090:7130 45,3
11. Washington Wizards 64 27 37 7317:7488 42,2
12. Atlanta Hawks 66 22 44 7401:7844 33,3
13. Chicago Bulls 66 19 47 6925:7419 28,8
14. Cleveland Cavaliers 65 16 49 6737:7364 24,6
15. New York Knicks 65 13 52 6879:7423 20

Tabulka Západní konference

Tým Z V P S %
1. Golden State Warriors 64 44 20 7566:7192 68,8
2. Denver Nuggets 64 43 21 7175:6850 67,2
3. Oklahoma City Thunder 64 39 25 7380:7117 60,9
4. Portland Trail Blazers 64 39 25 7268:7050 60,9
5. Houston Rockets 64 39 25 7253:7094 60,9
6. Utah Jazz 64 37 27 7059:6835 57,8
7. San Antonio Spurs 66 37 29 7384:7323 56,1
8. Los Angeles Clippers 66 37 29 7532:7487 56,1
9. Sacramento Kings 64 32 32 7284:7363 50
10. Minnesota Timberwolves 65 30 35 7336:7355 46,2
11. Los Angeles Lakers 65 30 35 7287:7406 46,2
12. New Orleans Pelicans 67 30 37 7758:7706 44,8
13. Dallas Mavericks 64 27 37 6923:7029 42,2
14. Memphis Grizzlies 66 26 40 6691:6852 39,4
15. Phoenix Suns 66 15 51 7039:7644 22,7
Autoři: ,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

21. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Rallye Šumava ukončila tragická nehoda, zemřela při ní spolujezdkyně

20. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  20:59

Tragédie se odehrála při Rallye Šumava. Při sobotní rychlostní zkoušce havarovala nedaleko Strážova...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pardubice - Třinec 6:3. Domácí si k první výhře pomohli drtivým finišem

17. dubna 2024  17:40,  aktualizováno  22:44

Je vyrovnáno. Hokejisté Pardubic dosáhli na své první vítězství v letošním finále extraligového...

Třinec - Pardubice 2:6, série je srovnána. Domácí dostali lekce z přesilovek

21. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:38

Do Pardubic se extraligové finále přesune za vyrovnaného stavu 2:2. Hokejisté Třince ve čtvrtém...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Slavia zakopla, Sparta vyhraje základní část. V elitní skupině bude i Boleslav

20. dubna 2024  14:20,  aktualizováno  21.4 20:05

I když doma dostali tři góly, sparťanští fotbalisté v sobotu odpoledne v divokém utkání s Baníkem...

Když tenisem žije náměstí i Magická krabice, kde modrý kurt děsil Nadala

24. dubna 2024

Premium Madrid (Od naší zpravodajky) Čtyři hodiny odpoledne. Někde čas na kávu, v Madridu ideální doba oběda. Uprostřed obdélníkového...

Arsenal v anglické lize naložil Chelsea pět gólů a má nový rekord

23. dubna 2024  21:01,  aktualizováno  22:55

Fotbalisté Arsenalu deklasovali 5:0 Chelsea a připsali si rekordní ligové vítězství nad londýnským...

Paulovi na MS v curlingu dvakrát prohráli a k postupu mají daleko

23. dubna 2024  21:53

Zuzana a Tomáš Paulovi na světovém šampionátu dvojic v curlingu v Östersundu dnes dvakrát prohráli...

Ostrava sestřelila mistra v prodloužení a má mečbol. Nymburk slaví postup

23. dubna 2024  20:58,  aktualizováno  21:18

Nymburští basketbalisté suverénně zvítězili na palubovce Olomoucka 107:72 a čtvrtfinálovou sérii...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...